• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bayern verleidt Hernandez en Atletico met 80 miljoen euro

  Hernandez ruilt Spanje voor Duitsland.

  Lucas Hernandez (23) trekt vanaf 1 juli het shirt van Bayern München aan. De Franse verdediger werd voor een transferbedrag van 80 miljoen euro weggekaapt bij Atletico Madrid. Bij de medische keuring werd wel een blessure vastgesteld, maar de Fransman zou fit geraken voor de start van het seizoen. 

  Bayern München had al langer zijn zinnen gezet op Lucas Hernandez en de deal is nu in kannen en kruiken. De 23-jarige verdediger tekende een contract tot 2024. Bayern legt 80 miljoen euro op tafel.

   

  "Met Lucas hebben we een van de beste verdedigers ter wereld aangetrokken", zegt sportief directeur Hasan Salihamidzic. "Met hem zetten we onze traditie van sterke Franse spelers voort."

   

  Bij de medische testen werd wel schade aan de ligamenten van de rechterknie vastgesteld. Hernandez zal geopereerd worden, maar zou speelklaar moeten geraken voor de start van het volgende seizoen.

   

  "Dit is een erg belangrijke dag in mijn carrière. Bayern is een van de beste clubs in Europa en de wereld", zegt Hernandez, die met Atletico de Europa League in 2018 won. Vorige zomer werd hij ook wereldkampioen met Frankrijk.