• home
 • video
 • pas verschenen

  Jeugdspeler Galatasaray mist bewust onterecht toegekende penalty

  De beelden van zijn sportiviteit gaan intussen de wereld rond.

  Het hoeft niet altijd over schwalbes of matennaaiers te gaan, zo bewijst Beknaz Almazbekov. Deze jeugdspeler van Galatasaray toonde aan de hele wereld wat fair play kan inhouden.

  Almazbekov is de aanvoerder van de U14 van Galatasaray. In een competieduel tegen Istanbulspor kreeg hij na een val een strafschop toegewezen van de scheidsrechter. Onterecht, zo bleek uit beelden die de Turkse topclub zelf heeft verspreid. 

   

  Almazbekov gaf zelf ook aan dat de penalty niet terecht was, maar de scheidsrechter had al beslist om de bal op de stip te leggen. De 13-jarige aanvoerder toonde vervolgens zijn goed hart. Zo nam hij zelf de penalty voor zijn rekening en besloot hij deze intentioneel te missen.