• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Giants-coach Moors na CL-zege: "Final 4 zou uniek zijn voor de club"

  Giants-coach Roel Moors wil naar de Final 4 met zijn team.

  Giants-coach Roel Moors wil naar de Final 4 met zijn team.

  Bekerwinnaar Antwerp Giants blijft hoge ogen gooien op het kampioenenbal. In de heenwedstrijd van de 1/4e finales ging de Russische topper Nizjni Novgorod voor de bijl. Antwerp Giants-coach Roel Moors is optimistisch. "We moeten geloven in onze kansen voor de Final 4"

  "Hadden in 1e helft problemen met hun penetraties en snelle balrotatie"

  De Antwerp Giants wonnen de heenwedstrijd van de kwarfinales in de CL met 68-83 in Rusland. Coach Roel Moors zag dus een zeer overtuigende zege van zijn team. "Eentje waar we op voorhand voor getekend hadden", beaamt hij.

   

  "We zijn natuurlijk pas halverwege, maar het is wel leuk om met zo’n bonus naar huis te gaan. Je speelt altijd om te winnen, maar je weet dat je tegen een ploeg opbokst die op een heel hoog niveau acteert, en een zeer fysiek spel speelt. Daar zijn we heel goed mee omgegaan.”

   

  Toch vond Moors dat het na de eerste helft (42-42) tijd was om in te grijpen. “We hadden veel problemen met hun penetraties en snelle balrotaties, wat ze uitstekend uitvoerden. In de tweede helft werden we minder geklopt in de 1-tegen-1, waardoor we minder vaak te laat waren op de bal.”

   

  “De sleutel lag ook echt in onze tweede helft. We hebben hen defensief gecontroleerd, waren ook wakker op de rebounds, en bovendien hebben we op offensief vlak echt als ploeg gespeeld. We hebben hard aan ons offensieve spel gewerkt, en dan zie je dat we hen ook pijn kunnen doen.”

  VIDEO: De Antwerp Giants nemen ruim de maat van CL-opponent Nizjni Novgorod

  "We hoeven voor niemand bang te zijn"

  De Giants leken allesbehalve onder de indruk van het feit dat ze in de kwartfinale van de Champions League stonden. “Dat is ook het resultaat van zo’n hele Champions League-campagne”, weet Moors.

   

  “In die campagne is al snel het geloof ontstaan dat we voor niemand bang hoeven te zijn en dat is vandaag nogmaals gebleken. Soms moet ik mijn spelers zelfs wat temperen in hun enthousiasme.”

   

  De spil van het team, en de drijfveer achter het enthousiasme van de Giants, is Paris Lee.  De 23-jarige Amerikaanse sterspeler blinkt vooral uit met zijn scorend vermogen. “Hij staat er altijd wanneer het nodig is", looft Moors zijn point guard.

   

  "Oké, zo’n zege is het werk van de hele ploeg, maar hij brengt wel die vonk die nodig is om dat ritme er in te krijgen. Ook vandaag was hij sensationeel, in aanval en verdediging. Die combinatie maakt van hem een uitstekende leider van deze ploeg.”

  Sterspeler Paris Lee scoorde 24 punten tegen Novgorod.

  Sterspeler Paris Lee scoorde 24 punten tegen Novgorod.

  "We mogen er niet van uitgaan dat het niet meer kán mislopen"

  De Giants vatten de terugwedstrijd in Antwerpen met 15 bonuspunten aan. Kan het nog mislopen voor de kersverse bekerwinnaar? “Dat kan, zeker als we ervan uitgaan dat het nog onmogelijk kán mislopen", blijft Moors voorzichtig.

   

  "Na de competitiewedstrijd tegen Luik vrijdag is het zaak om goed te recupereren. En dan moeten we het thuis afmaken. We moeten sowieso geloven in onze kansen voor de Final 4. Dat zou uniek zijn voor de spelers en de club."

   

  "Of de Lotto Arena uitverkocht zal zijn? Dat denk ik wel, misschien zal hij zelfs te klein zijn. Bij een eventuele deelname aan de Final 4 kunnen we zelfs naar het Sportpaleis verhuizen, want die zal vrij zijn op die data.”

   

  De terugwedstrijd van de Antwerp Giants tegen Nizjni Novgorod staat op woensdag 3 april gepland. Ook dan zal u de match live op canvas kunnen volgen, en ook op Sporza.be wordt er een livestream voorzien.

  Het Sportpaleis zal vrij zijn op data van de Final 4