• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Pauwels: "Mag Van Avermaet ook eens een slechte koers hebben?"

  Serge Pauwels.

  Serge Pauwels, ploegmakker van Greg Van Avermaet bij CCC.

  Voor Greg Van Avermaet (CCC) was Milaan-Sanremo niet echt een geruststellende test met het oog op wat de komende dagen en weken voor de deur staat. Ploegmaat Serge Pauwels verdedigde in Extra Time Koers de olympische kampioen. "Hij is al jaren in elke finale mee."

  Pauwels: "Greg zat er echt mee"

  Greg Van Avermaet zag op de Poggio het elitegroepje wegrijden en finishte op een anonieme 42e plaats. Na de finish was de kopman niet echt happig op een babbel met de pers.

   

  "Of ik met hem gesproken heb? Neen, ook omdat ik gehoord had dat hij niet met de media wilde praten", vertelde ploegmaat Serge Pauwels, zaterdag niet in Sanremo, in Extra Time Koers. "Ik kan me wel voorstellen hoe hij zich voelde en wat moet je dan nog vragen?"

   

  "Ik heb woensdagochtend wel met Guillaume Van Keirsbulck gesproken en hij zei hetzelfde, dat Greg superontgoocheld was en dat hij er eigenlijk echt mee zat. Maar mag die jongen ook eens een slechte koers hebben? Het is niet dat hij slecht rijdt."

  Vannieuwkerke: "Het is zijn verdienste dat we dit vreemd vinden"

  "Ik denk dat er veel minder druk lag op Julian Alaphilippe dan op Greg Van Avermaet", pikte Karl Vannieuwkerke in. "Als Alaphilippe Milaan-Sanremo niet gewonnen had, dan had niemand hem dat kwalijk genomen. Ze weten wat ze aan hem hebben."

   

  "Bij Greg ligt het anders. Er is een nieuwe ploeg, die rond hem gebouwd is. Ze verwachten dat hij gaat winnen en hij kan de komende weken ook winnen. Maar het is geen gunstig signaal als je ziet wie wegreed op de Poggio. Daar moet hij altijd bij zijn. Altijd."

   

  "Greg is al jaren in elke finale mee", antwoordde Serge Pauwels. "Vorig jaar werd ook gezegd dat hij een slechte koers had gereden in de Strade Bianche. Hij werd 34e in die regen. Dat was dan heel slecht."

   

  "Er is niemand die twijfelt aan de coureur Greg Van Avermaet", besloot Karl Vannieuwkerke. "We geloven allemaal nog in Greg. Maar het is vreemd dat hij er niet bij is als je die mannen ziet wegrijden. Het is zijn verdienste dat we dat vreemd vinden."

  We geloven allemaal nog in Greg. Maar het is vreemd dat hij er niet bij is als je die mannen ziet wegrijden. Het is zijn verdienste dat we dat vreemd vinden.

  Karl Vannieuwkerke

  Bekijk het fragment in Extra Time Koers: