• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Emils Liepins bezorgt Wallonie-Bruxelles eerste zege van het jaar

  Het eerste succes werd geboekt in de Internationale Wielerweek Coppi-Bartali.

  Emils Liepins heeft de eerste rit in de Internationale Wielerweek Coppi-Bartali op zijn naam geschreven. De eerste etappe was een ochtendrit in lijn, deze namiddag volgde een ploegentijdrit die gewonnen werd door Mitchelton-Scott.

  In de ochtendetappe over 97,8 kilometer reden de renners van Gatteo naar Gatteo en werd er een massasprint voorzien. Daarin kroonde Liepins zich de snelste. De Let van Wallonie-Bruxelles was aan de finish sneller dan Riccardo Stacchiotti en Manuel Belletti.

   

  Voor het procontinentale Wallonie-Bruxelles is het meteen de eerste zege van dit seizoen. Liepins is overigens de enige niet-Belg in de selectie voor deze Internationale Wielerweek Coppi-Bartali. Eliot Lietaer is er de kopman.

   

  Met zijn zege vandaag zit Liepins nu aan twee profzeges. Vorig jaar was de Let de beste in de Market Heistse Pijl.

  Emotionele zege

  De zege vandaag van Liepins is best een emotionele voor Wallonie-Bruxelles. Het is immers vandaag drie jaar geleden dat hun ex-renner Antoine Demoitié het leven liet. De procontinentale ploeg herdacht zijn dood vandaag met een tweet. 

  De ploegentijdrit is afgelopen en werd gewonnen door Mitchelton-Scott

  De korte ploegentijdrit tussen Gatteo a mare en Gatteo werd gewonnen door het Mitchelton-Scott team, dat ook al de ploegentijdrit in de Tirreno-Adriatico won. Team Sky en Gazprom-RusVelo reden respectievelijk de tweede en derde tijd van de dag.

   

  Hagens Berman Axeon, het team van Axel Merckx, werd knap vierde in de ploegentijdrit. De jonge ploeg was drie seconden verwijderd van een podiumplaats.

   

  De enige Belgische ploeg, Wallonie-Bruxelles, die de winnaar van de ochtendrit leverde, reed de negende tijd.

   

  De rittenkoers in de Italiaanse regio Emilia-Romagna eindigt zondag.