• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Campenaerts vertrokken naar Mexico: "Geen Mexicaanse kost voor mij"

  Campenaerts gaat de komende weken gebruiken om te wennen aan de omstandigheden in Mexico.

  Victor Campenaerts is naar Mexico vertrokken voor zijn werelduurrecordpoging, die hij op 16 of 17 april zal wagen in de Velodromo Bicentenario in Aguascalientes. Radio 2 Antwerpen kreeg Campenaerts aan de lijn net voor hij naar Mexico afreisde.

  Campenaerts vertelde dat hij klaar is voor een lange reis richting Mexico. "Ik vertrek nu met de trein naar Parijs en daarna vlieg ik naar Mexico. Ik land pas om 23u lokale tijd."

   

  Campenaerts vertrekt met enkel een koffer richting Centraal-Amerika. Zijn racefiets vertrok al eerder naar Mexico. "Mijn fiets is gisteren al vertrokken samen met mijn trainer", licht de renner van Lotto Soudal toe.

  Acclimatiseren

  Eens aangekomen in Mexico, wordt het zaak voor Campenaerts om te acclimatiseren. Hij zal het werelduurrecord aanvallen op een hoogte van 2.000 meter. "De komende twee weken ga ik superhard trainen", zegt hij. 

   

  Zenuwen heeft Campenaerts naar eigen zeggen niet. "Druk werkt meestal positief op mij. Bij belangrijke afspraken kan ik boven mezelf uitstijgen. Ook nu kijk ik ernaar uit om mijn 'moment suprême' te beleven."

  Tot slot peilde Radio 2 nog naar het eten dat Campenaerts zal verorberen in Mexico. Gaat hij zich wagen aan de lokale keuken daar? "Ik zal een redelijk sober dieet volgen en enkel eten wat nodig is. Jammer, want ik hou wel van de Mexicaanse keuken", lacht Campenaerts.

  Campenaerts wil beter doen dan de Brit Bradley Wiggins, die op één uur tijd 54,526 kilometer fietste..

  Nog wat foto's van het vertrek van Campenaerts