• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Akkoord over vergoeding afzondering scheidsrechters

  Lawrence Visser

  Ref Visser fluit vrijdag de eerste match in Play-off I.

  Na heel wat onduidelijkheid is het akkoord over de afzondering van de assistent-scheidsrechters en videorefs van de Play-off I rond. Zij zullen een extra vergoeding krijgen in de titelstrijd van onze voetbalcompetitie.

  Om de wedstrijden van de PO1 in goede banen te leiden, besliste de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) om de refs de dag voor de match af te zonderen in Tubeke. Al snel ontstonden heel wat vragen over de verloning hiervan, maar nu is er dus een akkoord gekomen tussen het Referee Office van de KBVB en de refs.

   

  Voor semiprofessionele scheidsrechters hangt er geen extra vergoeding aan vast, omdat zij een vaste verloning krijgen. Assistenten en videorefs krijgen wel een vergoeding.

   

  Hoeveel dat precies is, wil scheidsrechterbaas Johan Verbist niet kwijt. Het is logisch dat zij iets extra krijgen, aangezien zij nog een fulltime job hebben naast het voetbal en dus niet zomaar verlof kunnen nemen.

   

  Voor de scheidsrechters uit de Play-off II en de play-downs in de Proximus League verandert er niets. Zij blijven zich thuis voorbereiden, al kan dat in de toekomst veranderen. "We bekijken op het einde van het seizoen of we de afzondering uitbreiden", zegt Verbist.

   

  Vrijdag start Play-off I met Standard tegen Antwerp.