10 om te zien: met deze koopjes maakt u een inhaalbeweging in Sporza Wielermanager

  Met deze 10 koopjes zit je goed voor de komende Vlaamse Klassiekers.

  De koersen van de waarheid staan voor de deur: bent u tot dusver ontgoocheld over uw puntengewin in de Sporza Wielermanager en wilt u nog een flinke sprong maken in het klassement? Onze redactie schuift deze goedkope jokers naar voren om u een handje te helpen.

  Spelregels: 4 transfers

  In Sporza Wielermanager kunnen de ploegen met 4 transfers wat vers bloed krijgen. Elke deelnemer bepaalt zelf wanneer en wie hij of zij transfereert. Voor elke transfer betaalt de speler een belasting. De prijs van de nieuwe renner wordt verhoogd met 15% (afgerond op 0,5 miljoen).

  1) Mads Pedersen (Trek-Segafredo)

  Kostprijs: 4 miljoen euro (met belasting: 4,5 miljoen euro)

   

  Bij Trek-Segafredo zijn kopmannen John Degenkolb en Jasper Stuyven nog niet gespaard gebleven van pech, maar met Mads Pedersen hebben ze nog een derde troef achter de hand.

   

  De Deen werd vorig jaar 2e in de Ronde van Vlaanderen en 5e in Dwars door Vlaanderen. Dit jaar ging het Vlaamse openingsweekend de mist in, maar Pedersen maakte indruk in Tirreno-Adriatico en lijkt net op tijd klaar om weer een stevig woordje mee te spreken in de Vlaamse Ardennen.

  2) Mathieu van der Poel (Corendon-Circus)

  Kostprijs: 4 miljoen euro (met belasting: 4,5 miljoen euro)

   

  Mathieu van der Poel tast dit jaar zijn grenzen af in het voorjaar. Een val in Nokere Koerse leek roet in het eten te gooien, maar in de GP Denain schudde VdP alle vraagtekens uit zijn dijen.

   

  Kan hij net als Wout van Aert meteen resultaten behalen in de klassiekers? Het antwoord krijgt u in Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, Ronde van Vlaanderen, Brabantse Pijl en Amstel Gold Race.

  3) Søren Kragh Andersen (Team Sunweb)

  Kostprijs: 3 miljoen euro (met belasting: 3,5 miljoen euro)

   

  Het voorjaar van Team Sunweb werd tot nu toe gekruid door pech, ziekte en blessures, maar de eerste seizoenszege van Cees Bol in Nokere Koerse kan misschien bevrijdend werken.

   

  Søren Kragh Andersen had een van de pronkstukken in het voorjaar moeten worden, maar ziekte na een spetterende Ronde van de Algarve (2e in de eindstand) verstoorde het plan.

   

  De ziektekiemen lijken verdreven en het Sunweb-goudhaantje kan de komende weken bewijzen waarom er hem zo'n mooie toekomst voorspeld wordt.

  4) Matej Mohoric (Bahrein-Merida)

  Kostprijs: 2,5 miljoen euro (met belasting: 3 miljoen euro)

   

  2018 was voor Matej Mohoric het jaar van de doorbraak, 2019 moet het jaar van de bevestiging worden. De Sloveense kampioen negeerde de voorbije seizoenen het Vlaamse werk, maar wil de komende weken schitteren op onze wegen.

   

  Met de vorm lijkt alvast niets mis: een 5e plaats in Milaan-Sanremo is meer dan een visitekaartje. Leert Vlaanderen de komende weken Mohoric echt kennen?

  5) Mike Teunissen (Jumbo-Visma)

  Kostprijs: 2,5 miljoen euro (met belasting: 3 miljoen euro)

   

  Bij Jumbo-Visma is Wout van Aert de vooruitgeschoven man, maar met Mike Teunissen heeft de Nederlandse formatie nog een ijzer in het vuur.

   

  Teunissen keerde deze winter terug naar het vertrouwde nest en bewees vorig jaar bij Sunweb met een 2e plaats in Dwars door Vlaanderen dat hij klaar is voor een hoofdrol in de klassiekers. Verrast hij vanuit de schaduw van kopman Van Aert?

  6) Sebastian Langeveld (EF Education First)

  Kostprijs: 2,5 miljoen euro (met belasting: 3 miljoen euro)

   

  Bij EF Education First staan na zijn inzinking in de Omloop Het Nieuwsblad misschien wat vraagtekens achter de naam van Sep Vanmarcke, maar Sebastian Langeveld staat te popelen om een uitroepteken achter zijn naam te plaatsen.

   

  De 34-jarige Nederlander was de voorbije seizoenen wisselvallig, maar heeft al bewezen (1e in Omloop HNB 2011, 3e in Parijs-Roubaix 2017) dat het kasseiwerk hem als gegoten ligt. Ook de vormcurve oogt prima, met een 4e plaats in de afsluitende tijdrit van Tirreno-Adriatico als bewijs. 

  7) Luke Rowe (Sky)

  Kostprijs: 2,5 miljoen euro (met belasting: 3 miljoen euro)

   

  Door blessureleed lijkt het voorjaar van kopmannen Gianni Moscon en Dylan van Baarle in het water te vallen, maar bij Sky heeft Luke Rowe zijn beste voorjaarsbenen teruggevonden. 

   

  De Brit heeft de voorbije jaren al voldoende top 10-plaatsen verzameld en is weer wat opgeklommen in de pikorde van de Sky-brigade. Laat hij zijn knechtenrol even liggen en wordt Rowe de vooruitgeschoven pion bij Sky?

  8) Davide Ballerini (Astana)

  Kostprijs: 1,5 miljoen euro (met belasting: 1,5 miljoen euro)

   

  Bij Astana lijkt dit seizoen iedereen vleugels te hebben. Aleksej Loetsenko zit weer even in de wachtkamer voor het Vlaamse werk, Magnus Cort moet de fakkel de komende koersen overnemen. 

   

  Met Davide Ballerini is er nog een interessant plan-B. "Hij is enorm gemotiveerd om zich te tonen in het voorjaar", vertelde beschermengel Laurens De Vreese vorige week. Wordt die ambitie ook vertaald in resultaten?

   

  Zo'n achternaam zou hem alvast een duwtje in de rug moeten geven, maar Davide is geen familie van wijlen Franco Ballerini, in 1995 en 1998 winnaar van Parijs-Roubaix.

  9) Ivan Garcia Cortina (Bahrein-Merida)

  Kostprijs: 1,5 miljoen euro (met belasting: 1,5 miljoen euro)

   

  Spanjaarden halen meestal hun neus op voor gedokker over de kasseien, maar Bahrein-Merida heeft met Ivan Garcia Cortina een Spaanse "flandrien" in huis.

   

  De Spaanse krachtpatser bewees in het waaierfestival in Parijs-Nice dat er veel jus in de benen zit. Kan hij vanuit de rug van kopmannen Sonny Colbrelli en Matej Mohoric de lachende derde zijn?

  10) Aimé De Gendt (Wanty-Gobert)

  Kostprijs: 1 miljoen euro (met belasting: 1 miljoen euro)

   

  Neen, Thomas De Gendt zal zich niet storten op het Vlaamse werk. Maar er rijdt nog een De Gendt rond in het peloton.

   

  Aimé De Gendt spurtte in de GP Samyn naar de 2e plaats en kan de verrassing van Wanty-Gobert worden. Vorig jaar was hij op het BK in Binche al de onverwachte pion in het elitegroepje dat voor de driekleur bikkelde.

   

  Als lid van de Mattentaartentrappers kent de hardrijder de Vlaamse Ardennen bovendien als zijn broekzak.