• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Sicilië zet zich weer op wielerkaart met Giro-start in 2021 en eigen Ronde

  De Ronde van Italië zal in 2021 van start gaan op Sicilië. Dat heeft organisator RCS Sport bekendgemaakt. Ook volgende zomer staan er al 3 ritten gepland op het eiland. Na 42 jaar wordt er ook weer een Ronde van Sicilië georganiseerd.

  Van 3 tot en met 6 april staat de Ronde van Sicilië op de wielerkalender. Het is de eerste keer dat die koers georganiseerd wordt na 42 jaar afwezigheid. Beppe Saronni, tweevoudig winnaar van de Giro, schreef in 1977 de laatste editie op zijn naam. Drie jaar eerder won Roger De Vlaeminck.

   

  Het eiland wil zich opnieuw profileren als een wielerregio en sloot daarom ook een overeenkomst met de organisator van de Giro. Zo zullen drie Giro-ritten in 2020 op het eiland plaatsvinden. In 2021 krijgt Sicilië zelfs de eer om de start te organiseren.

   

  De afgelopen twee edities voerde het parcours van de Giro ook over Sicilië, met aankomsten op de Etna. Dit jaar wordt het eiland gemeden.