• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Froome valt in Catalonië: "Hij is oké, hij was hier niet voor een klassement"

  Chris Froome

  Chris Froome met een gehavende rechterschouder.

  De weg naar een mogelijke 5e Tourzege loopt niet over rozen voor Chris Froome. Nadat hij eerst de UAE Tour moest afzeggen wegens vermoeidheidsverschijnselen kwam hij nu ten val in Catalonië, waardoor ook nu een topnotering er niet in zal zitten.

  Sinds hij vorig jaar de Ronde van Italië won, kon Chris Froome geen enkele keer meer winnen. Ook in Catalonië zal hij niet om de prijzen meedoen, toch niet die voor de eindwinst.

   

  "Froomey kwam net voor we een eerste keer aan de finish passeerden ten val", vertelt Sky-ploegleider Nicolas Portal. "Hij weet zelf niet goed wat er gebeurd is. Het was een verraderlijke bocht, met wegwerkzaamheden aan de rechterkant en een hobbelig wegdek. Iemand tikte hem aan en hij ging neer."

   

  "Toen hij van fiets was veranderd, was het peloton al te ver weg en reden ze ook te snel. Hij liet zelf weten dat we niemand moesten laten wachten. Chris is hier alleen om Egan (Bernal) te helpen in het klassement."

   

  Froome hield aan zijn val niet alleen een gescheurd pak, maar ook schaafwonden aan zijn schouder en bil over. "Uiteraard zullen we hem op de voet volgen, maar het lijkt erop dat hij oké is."