• home
 • video
 • pas verschenen

  5 vragen aan Eddy Snelders bij start PO I: "Als Club nog over Genk gaat, is dat verdiend"

  Vormer en Malinovski

  "Club en Genk kunnen zich allebei niet veel misstappen meer veroorloven."

  Vrijdag gaat Play-off I van start met de wedstrijd Standard-Antwerp. In het weekend staan dan nog de toppers Genk-Anderlecht en Club-Gent op het programma. Wat zijn de verwachtingen van Sporza-co-commentator Eddy Snelders?

  1. Krijgen we een duel tussen Genk en Club?

  Je zou een tweestrijd tussen die 2 clubs verwachten, maar ze hebben allebei de laatste weken geen briljant voetbal gebracht. Bij Genk is er de vraag: wat na Pozuelo? Wie is er zo creatief dat hij voor een verrassende wending kan zorgen?

   

  Club Brugge heeft enkele pijnlijke thuisnederlagen geleden, maar het is wel telkens weer overeind gekrabbeld. Ze kunnen zich sowieso allebei niet te veel misstappen meer veroorloven.

   

  Als Club nog over Genk zou gaan, zou dat toch verdiend zijn, want dat zou betekenen dat het tegen zijn rechtstreekse concurrenten meer punten heeft gehaald.

  2. Moeten we rekening houden met Anderlecht en Gent voor de titel?

  De titel is toch nog vrij ver weg voor allebei. Voor Anderlecht wordt de eerste match op Genk al meteen cruciaal. Daarna kijken ze misschien al anders naar de play-offs. Ze zijn nu wel weer vol vertrouwen na een paar goeie matchen én er komen een paar spelers terug.

   

  Hetzelfde geldt voor Gent. Ook voor hen is de eerste match op Club Brugge van levensbelang. Als je daar de aansluiting kunt maken, blijf je in de drive. Je zit je tegenstanders plots op de huid en die beginnen dan misschien te twijfelen.

  3. Wat voor Standard mogen we verwachten?

  Dat is natuurlijk de grote vraag. Het zou niet de eerste keer zijn dat Standard voor de verrassing zorgt in de play-offs. Ze hebben vaak spelers die boven zichzelf kunnen uitstijgen, denken we maar aan Edmilson en Carcela vorig jaar.

   

  Maar Standard kan zichzelf ook verrassen. Dat is een van de ergernissen van Preud'homme. Je weet nooit welk Standard je zal krijgen.

  4. Welke rol is er nog voor Antwerp weggelegd?

  Antwerp heeft in de reguliere competitie niet veel punten gehaald tegen de andere teams uit de top 6. Maar Antwerp is wel een lastig te bespelen ploeg. Je kunt daar punten tegen verliezen. Het kan een scherprechter zijn.

   

  Vreemd is wel dat Antwerp ondanks zijn sterke thuispubliek niet zo sterk voor de dag komt op de Bosuil.

  5. Krijgen we goed voetbal?

  Het is in het verleden al vaker gebeurd dat we verkrampt voetbal kregen in de play-offs. Het zou voor de neutrale toeschouwer spijtig zijn als de risico's geschuwd zouden worden. Dat je topmatchen krijgt, maar geen topvoetbal.

   

  Toch kan ik het mij niet voorstellen van een ploeg als Genk. Dat is toch een ploeg die altijd vooruitdenkt. Eigenlijk is Antwerp van de top 6 de enige die vooral op het defensieve teert. Maar in de play-offs kan er bij elke ploeg verkramping optreden.

  De voorspelling van Eddy Snelders

  1.  Club Brugge
  2.  Racing Genk
  3.  Standard

  Bekijk het volledige interview met Eddy Snelders