• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  BOIC verhuist pre-olympische stage naar Turkije

  Belgische atleten op stage in Lanzarote.

  Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft besloten de pre-olympische stage in Belek in Turkije te organiseren en niet meer in Lanzarote waar ze al jaren naartoe gingen.

  Philippe Vander Putten, CEO van het BOIC, maakte dinsdag in de Commissie Sport van de Franstalige Gemeenschap bekend dat de pre-olympische stage in Belek, Turkije gehouden zal worden. De wijziging komt er om ook de nationale hockeyteams te kunnen ontvangen.

   

  "Tenzij er nog iets verandert op het laatste moment, gaan we dit jaar naar Belek", aldus Van der Putten. "Het is een bekende plaats in de sportwereld, en een gloednieuw complex. De zwemmers hebben er net nog een stage afgewerkt. Volgens specialisten is de atletiekpiste er bovendien beter. En we kunnen er de hockeyteams ontvangen, wat niet mogelijk was in Lanzarote. Normaal gezien zullen er dus twee teams meegaan."

   

  Volgens Vander Putten is de stage belangrijk. "Het laat ons niet alleen toe alle atleten samen te brengen, maar ook de grootste specialisten rondom hen."

   

  In november vorig jaar kwamen er nog een vijftigtal atleten af op de stage in Lanzarote. Elf sporten waren vertegenwoordigd.