• home
 • video
 • pas verschenen

  Naastenliefde: Georgiër haalt tong uit keel van bewusteloze Zwitser

  " "

  Na een kopduel met een Georgiër raakte Fabian Schär bewusteloos. Hij speelde de match wel uit.

  Het was een akelig moment tijdens Georgië-Zwitserland zaterdag. Fabian Schär viel na een kopduel met Jemal Tabidze bewusteloos neer op de grond. Een Georgische tegenstander merkte meteen het gevaar en maakte de tong vrij van de Zwitser, die anders zou stikken.

  Jano Ananidze was bij de pinken: toen hij halfweg de eerste helft Schär roerloos zag liggen op het veld, snelde de Georgische middenvelder toe om te vermijden dat de Zwitserse verdediger zou stikken omdat hij zijn tong had ingeslikt. Toen de Zwitserse hulpverleners de eerste zorgen toedienden, kwam Schär bij. Hij speelde de match zelfs nog uit.

   

  Schär gaf een korte reactie aan de Zwitserse krant Blick, die hem de beelden liet zien: "Het ziet er vreselijk uit, maar ik herinner mij er niets meer van. Ik was enkele seconden weg. Mijn hoofd bonkt nog altijd, ik heb last van mijn hals en een buil op mijn voorhoofd. Maar het was het allemaal waard", verwees hij naar de 0-2-zege die op het eind op het bord stond.

  Beelden van het incident: