• home
 • video
 • pas verschenen

  Ticket voor Afrika Cup levert Samatta en zijn maats perceel grond op

  Samatta scoorde dit seizoen al 20 keer.

  Tanzania heeft zich gisteren voor het eerst in bijna 40 jaar voor het Afrikaans landenkampioenschap geplaatst. De spelers van de Tanzaniaanse nationale ploeg, onder wie Genk-spits Ally Samatta, werden beloond met een mooie bonus.

  Afgelopen weekend werden de laatste kaartjes voor de Afrika Cup van komende zomer uitgedeeld. Tanzania is een van de 24 deelnemers en die kwalificatie mag gevierd worden en de spelersgroep kreeg een mooi extraatje van de president. 

   

  "Als erkenning voor hun goede werk en voor de grote eer die ze het land hebben bezorgd, zal elke speler een perceel grond in Dodoma (de hoofdstad van Tanzania) ontvangen", kondigde president John Magufuli aan.

   

  Tanzania won zondag met 3-0 van het al gekwalificeerde Oeganda en verzekerde zich zo van deelname aan de Africa Cup, voor het eerst sinds 1980. De topschutter van de Jupiler Pro League, Ally Mbwana Samatta (Racing Genk), behoort tot de kern van Tanzania.