• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Geen breuken of schade aan ruggenmerg voor Offredo na zware smak

  Offredo: "Ik bedank iedereen voor de steun die me door deze moeilijke tijden helpt"

  Yoan Offredo (Wanty-Gobert) heeft daags na zijn zware valpartij in de GP Denain vrij positief nieuws gekregen. De Fransman heeft geen breuken opgelopen bij zijn val op de kasseien. Er is ook geen schade aan het ruggenmerg opgemerkt. 

  Yoan Offredo werd na zijn val per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis van Rijsel, waar onderzoeken geen breuken of schade aan het ruggenmerg aan het licht brachten. Offredo blijft maandagnacht nog ter observatie in het ziekenhuis.     

   

  Teamdokter Jelle Van Nieuwenhuyse gaf meer duiding. "De onderzoeken in Rijsel hebben niets abnormaals aan het licht gebracht. De val heeft een tijdelijke vorm van tetraplegie (verlammingstoestand) veroorzaakt, die geleidelijk weg trekt. Zijn evolutie is tot dusver positief."