• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Mick Schumacher mag rondjes rijden met een Ferrari

  Mick Schumacher

  Mick Schumacher (19) treedt in de voetsporen van zijn vader.

  De kans wordt met de dag groter dat er weer een Schumacher in een Ferrari racet. Mick Schumacher, de zoon van de 7-voudige wereldkampioen, mag volgende week al een keer testdraaien bij het Formule 1-team.

  Mick Schumacher maakt sinds dit jaar deel uit van het opleidingsteam van Ferrari. Volgend weekend begint de 20-jarige Duitser aan het Formule 2-kampioenschap in Bahrein. Enkele dagen later maakt hij er kennis met de Formule 1-auto van Ferrari.

   

  Schumacher junior zal in Bahrein op de eerste testdag een test mogen afleggen in een wagen van de Scuderia. De dag nadien zal de 20-jarige Schumacher een Alfa Romeo mogen testen, het zusterteam van Ferrari. "Ik ben uiteraard in de wolken en ik wil Alfa Romeo bedanken voor deze kans. Ik kijk uit naar de bijzondere ervaring."     

   

  De Duitser, regerend Formule 3-kampioen, maakt sinds januari deel uit van de Driver Academy van Ferrari. Om volgend seizoen zijn opwachting te maken in het Formule 1-kampioenschap?

   

  Als dat lukt, treedt hij in de voetsporen van zijn vader Michael Schumacher. Hij bezorgde Ferrari tussen 2000 en 2004 5 wereldtitels. Met 7 wereldtitels is hij nog altijd recordhouder in de Formule 1.

  Michael Schumacher

  Krijgt u volgend seizoen weer een Schumacher in een Ferrari te zien?