• home
 • video
 • pas verschenen

  UEFA stelt voor: Skillzy, de mascotte van Euro 2020 (met VIDEO)

  " "

  Skillzy (m) is geïnspireerd door het freestylevoetbal.

  Een figuur geïnspireerd op het freestylevoetbal: dat is Skillzy, de mascotte van EURO 2020. De Europese voetbalbond stelde de figuur gisteravond voor voor de aftrap van Nederland-Duitsland in Amsterdam.

  Skillzy liep niet alleen het veld op in de Johan Cruijff Arena, maar werd vergezeld door de Britse Liv Cooke en de Noor Tobias Becs, 2 van 's werelds beste freestylevoetballers. Die trakteerden het volgepakte stadion op enkele balkunstjes.

   

  "EURO 2020 wordt in verschillende Europese landen gespeeld en wordt zo een van de grootste sportevenementen ooit. Door freestylevoetbal erbij te betrekken, verhoogt de UEFA het spektakel", legt Becs uit.

   

  Met de officiële voorstelling van de mascotte lanceerde de UEFA meteen ook zijn "Your Move"-competitie, waarin fans uit de 12 gastlanden uitgenodigd worden om filmpjes door te sturen met daarop hun freestylebewegingen. Die moeten op een of andere manier representatief zijn voor hun gaststad (Amsterdam, Bakoe, Bilbao, Boekarest, Boedapest, Kopenhagen, Dublin, Glasgow, London, München, Rome en Sint-Petersburg).

   

  Nadien stellen Cooke en Becs een shortlist samen en volgt er een stemming, waarbij elke gaststad twee vertegenwoordigers (een man en een vrouw) krijgt. De 24 winnaars krijgen nadien de kans om hun moves tijdens het toernooi te tonen op een reeks events, onder meer tijdens de openings- en slotceremonie.

  Tweets van UEFA over mascotte en campagne: