• home
 • video
 • pas verschenen

  M'Buyu wordt technisch directeur bij "club van zijn hart" Lokeren

  M'Buyu was de voorbije jaren aan de slag als scout bij Anderlecht.

  Degradant Sporting Lokeren heeft de komst van Dimitri M'Buyu als technisch directeur bekendgemaakt. De 54-jarige M'Buyu moet "de club op dit moeilijke moment in haar geschiedenis naar veiliger vaarwateren leiden".

  "Op 10-jarige leeftijd tekende M'Buyu zijn eerste aansluitingskaart bij Sporting Lokeren. Hij speelde vijf jaar in de A-ploeg, woont al zijn leven lang in Lokeren en noemt Sporting Lokeren de club van zijn hart", meldt Sporting Lokeren over zijn nieuwe technisch directeur.

   

  "Ik weet dat ik aan een moeilijke opdracht begin", vertelt M'Buyu over zijn takenpakket bij Lokeren, dat de reguliere competitie afsloot als rode lantaarn. "Als ik in de stad loop, dan gaat het gesprek binnen de minuut over wat ik denk over Sporting.  Ik heb dus heel wat informatie, al is die natuurlijk niet altijd uit de eerste hand en zeker niet altijd correct."

   

  "Maar ik heb wel een aanvoelen hoe het met de club gesteld is. Nu komt het er op aan om de club weer op de rails te krijgen. De stad verdient dat, de supporters evenzeer."

   

  "Ga je een ploeg samenstellen voor 1B of toch maar voor 1A?", was een van de vragen aan M'Buyu in het persbericht. "Zoals de zaken er nu voorstaan, zijn we veroordeeld tot 1B."

   

  "Verandert dat nog, wat ik natuurlijk ergens wel hoop, dan komen we toch nog in 1A terecht. Maar heel veel verschil maakt dat niet. Als je een ploeg wil die in 1B meedoet om terug te keren naar 1A, dan heb je een ploeg nodig van het niveau 1A. In de praktijk maakt het dus niet zoveel uit."

   

  "Mijn eerste opdracht is praten met iedereen binnen de club, medewerkers, trainers, spelers. Wie wil blijven, wie is bereid de kar te trekken? Ik ben een teamspeler, geen einzelgänger. Ik wil rekening houden met wat ik hoor. Op basis van mijn bevindingen ga ik dan aan het werk. Concreet betekent dat het uitbouwen van een structuur die de ploeg sportief vooruit helpt. Ik geloof dat zo een structuur het allerbelangrijkste eerste werkpunt moet zijn."

  Ik heb wel een aanvoelen hoe het met de club gesteld is. Nu komt het er op aan om de club weer op de rails te krijgen. De stad verdient dat, de supporters evenzeer.

  Dimitri M'Buyu

  Eén keer Rode Duivel

  Dimitri M'Buyu is een geboren en getogen Lokeraar en kreeg zijn jeugdopleiding op Daknam. Na zijn debuut in het eerste elftal halverwege de jaren 80 volgden nog passages bij onder meer Standard, Club Brugge, Waregem en Antwerp. M'Buyu was ook één keer Rode Duivel.     

   

  Na zijn spelerscarrière was M'Buyu al sportief directeur bij Verbroedering Geel, Brussels en Bergen. Tussen 2015 en 2018 was hij hoofd scouting bij Anderlecht, maar na de komst van nieuwe eigenaar Marc Coucke mocht M'Buyu opkrassen bij paars-wit.