• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Zeven landen dingen naar organisatie EK basketbal in 2021

  Zeven basketbalfederaties hebben hun kandituur ingediend om het EK basketbal in 2021 te organiseren. Vier landen zullen geselecteerd worden.

  Tsjechië, Estland, Hongarije, Italië, Duitsland, Georgië en Slovenië zijn de zeven kandidaten die het EK basketbal in 2021 willen organiseren. Net zoals de vorige edities wordt de organisatie van de groepsfase toegewezen aan vier landen. Eén van die vier mag de organisatie van de eindfase voor zijn rekening nemen.

   

  In 2015 organiseerden Duitsland, Letland, Frankrijk en Kroatië de groepsfase. België overleefde de groepsfase in Letland, maar ging eruit tegen de Grieken in de knockoutfase.

   

  Twee jaar later namen Finland, Israël, Roemenië en Turkije de organisatie op zich. De Belgians Lions strandden tijdens de groepsfase in Istanbul.

   

  Het EK wordt vanaf nu om de vier jaar georganiseerd dus vindt de volgende editie pas plaats in 2021. De europese basketbalbond FIBA Europa zal in juli beslissen welke vier landen gastheer mogen zijn voor de poulefase.

   

  België hoopt er voor de vijfde keer op rij bij te zijn op het EK. De manschappen van bondscoach Dario Gjergja werkten alvast een foutloze prekwalificatiecampagne af.