• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Cyriel Coomans doet gooi naar voorzitterschap Europese basketbalfederatie

  Cyriel Coomans.

  Cyriel Coomans was enkele jaren geleden al eens interim-preses van de FIBA.

  Cyriel Coomans heeft zich kandidaat gesteld voor het voorzitterschap van FIBA Europe, de Europese basketbalfederatie. Het zou voor de 72-jarige Coomans, voorzitter van de Belgische basketbalbond tussen 1993 en 2018, de tweede ambtstermijn zijn. 

  Cyriel Coomans was tussen juni 2013 en mei 2014 al even interim-voorzitter na de plotse dood van de toenmalige voorzitter, de IJslander Olafur Rafnsson. Uiteindelijk volgde de Turk Turgay Demirel Rafnsson op.

   

  Momenteel is Coomans, advocaat van beroep, één van de vicevoorzitters. De nieuwe voorzitter wordt op de algemene vergadering (24-25 mei) in München gekozen.