• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  85 km/u in afdaling Cipressa: waaghals Bonifazio raakte remmen "2 of 3 keer"

  Bonifazio schudde zelfs de tv-motoren af.

  Het was een schaars hoogtepunt in een saaie Milaan-Sanremo voor de traditionele storm op de Poggio: met een waanzinnige afdaling van de Cipressa deed Niccolò Bonifazio de hartslag van elke wielerfan stijgen. De Italiaan van Direct Energie had het over zijn "kantoor".

  Het was niet meer dan een wanhoopspoging, maar met een risicovolle afdaling van de Cipressa zorgde Niccolò Bonifazio toch voor wat animo in een tot dan toe zoutloze Milaan-Sanremo.

   

  "Ik voelde me leeglopen en wist dat ik niet met de beste renners zou overleven, dus ging ik mijn kans in de afdaling van de Cipressa", verklaarde Bonifazio in La Gazzetta dello Sport.

   

  "Ik heb altijd gedroomd van een aanval op dat terrein. De Cipressa en de Poggio liggen op 10 kilometer van mijn thuis. Het is mijn fitness, mijn kantoor. Ik ben er elke dag. Of was, want ik woon nu in Monte Carlo."

   

  Met zijn kranzinnige afdaling ging Bonifazio zelfs te snel voor de tv-motoren. "Ik denk dat ik die kwaliteiten van mijn vader heb, die een racer was. Ik heb op een motorfiets leren afdalen."

   

  "Op de rechte stukken haalde ik 85 km/u en ik heb mijn remmen slechts 2 of 3 keer aangeraakt. Je hebt die niet echt nodig op zo'n moment. Ik keek altijd vooruit naar de volgende bocht en was zeer gefocust."

   

  "Angst? Neen, zeker niet. Ik ken mijn limieten. Ik moet vaak na een klimmetje zulke afdalingen rijden om weer aan te sluiten bij de grote groep, maar dat wordt niet opgemerkt."

  Bekijk het stuntwerk van Bonifazio: