• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Nog geen witte rook over Taylor-Persoon: "De puntjes plaatsen zal nog even duren"

  Delfine Persoon heeft nog geen zekerheid over de titelkamp.

  De kamp tussen Delfine Persoon en Katie Taylor heeft heel wat voeten in de aarde. De punten en komma's moeten nog worden geplaatst in het contract. Bokskenner Alain Van Driessche schetst de onderhandelingen: "Katie is zeer geïnteresseerd in Delfine, want zij heeft het laatste stukje van de taart."

  Over juryleden en handschoenen

  Wat speelt er momenteel in de onderhandelingen? "De economische verhoudingen tussen Taylor en Persoon", stelt Alain Van Driessche. "Taylor heeft economisch gezien een veel grotere waarde dan Persoon. Zij zijn dus de leidende partij in de gesprekken. Zij zorgen voor het geld en daar probeert het kamp Persoon zoveel mogelijk uit te halen."

   

  "De kleine details moeten nu geregeld worden. Men kan bijvoorbeeld praten over de juryleden, zodat het geen volledig angelsaksische jury is. Het management van Persoon kan het altijd proberen en hoeft zich niet altijd op voorhand gewonnen te geven."

   

  "Er kan ook over de handschoenen gesproken worden. Stel dat Taylor een dik contract heeft met merk X en in dat contract staat dat ook de tegenstander met dat merk moet boksen. Dat kan een discussiepunt zijn."

   

  "Dat is overigens een ander punt dan voetbalschoenen, want bokshandschoenen glijden makkelijker over je hand dan een schoen over je voet. Het is niet van levensbelang, al speelt bij Delfine wel de stevigheid en consistentie van de handschoen een rol."

  "Ze willen Taylor definiëren als de eerste lineaire kampioene"

  Zit Delfine Persoon in deze onderhandelingsfase voorlopig in de ondergeschikte positie? "Taylor heeft heel veel titels en is olympisch kampioene, maar Persoon heeft wel de titel van de grootste bond. Er spelen heel veel factoren. Er is een mondeling contract, maar de puntjes plaatsen zal nog een tijd duren."

   

  "De wil is wel zeer groot in het kamp Taylor. Zij proberen haar te definiëren als de eerste lineaire kampioene, de vrouw die alle vier de titels heeft. Dan mogen al die lettertjes weg en mogen ze zeggen: dit is de wereldkampioene. Dat zal haar onderscheiden."

   

  "Er wordt altijd over geld gesproken, maar ze willen zich wel onderscheiden in die verwarrende wereld, waar je soms meer kampioenen dan boksers hebt. Als je die vier titels hebt, ben je van een uitzonderlijke categorie. Dat willen ze allebei. Daarom is Katie geïnteresseerd in Delfine, want zij heeft het laatste stukje van de taart in haar bezit."

  De wil is wel zeer groot in het kamp Taylor. Zij proberen haar te definiëren als de eerste lineaire kampioene, de vrouw die alle vier de titels heeft. Dan mogen al die lettertjes weg en mogen ze zeggen: dit is de wereldkampioene. Dat zal haar onderscheiden.

  Alain Van Driessche

  "Ik schat de kansen op fiftyfifty"

  Hoe liggen, tot slot, de sportieve verhoudingen? "Delfine Persoon is gepokt en gemazeld in het profboksen. Katie Taylor heeft een verleden in het amateurniveau."

   

  "Je krijgt twee soorten stijlen: het amateurboksen, dat technischer is, tegenover het profboksen, dat qua kracht en intensiteit heel ontregelend kan zijn voor iemand die iets anders gewoon is. Ik schat de kansen op fiftyfifty."