• home
 • video
 • pas verschenen

  Waarom was Van Avermaet niet mee in finale? "Ik zat te ver op Poggio"

  Van Avermaet voor de start van Milaan-Sanremo.

  Van Avermaet speelde geen rol van betekenis in Milaan-Sanremo.

  Greg Van Avermaet (CCC) was gisteren de grote afwezige in het elitegroepje dat mocht sprinten voor de hoofdprijs in Milaan-Sanremo. "Door het hoge tempo van Gilbert en Stybar kon ik niet meer opschuiven op de Poggio", reageerde Van Avermaet.

  Milaan-Sanremo is nog nooit echt de speeltuin geweest van Greg Van Avermaet. Ook gisteren niet. De olympische kampioen kwam binnen op een anonieme 42e plaats.

  In zijn analyse na de wedstrijd was Van Avermaet eerlijk. "Ik voelde me goed, maar niet super. In het verleden begon ik 2 keer in een slechte positie aan de Poggio, toen een elitegroepje wegreed."

   

  "En ook gisteren zat ik te ver op de Poggio. Ik probeerde nog een inspanning te doen om op te schuiven. Maar door het hoge tempo van Deceuninck-Quick Step met Gilbert en Stybar was het heel moeilijk om nog plekjes te winnen."

   

  "Ik was zo diep moeten gaan om op te schuiven en ik geraakte daarna niet meer in de kopgroep. Dat was een grote ontgoocheling voor mij, want normaal moest ik altijd in dat elitegroepje gezeten hebben."