• home
 • video
 • pas verschenen

  Marianne Vos wordt (mede)recordhoudster met 4e zege in Trofeo Binda

  Marianne Vos

  Marianne Vos is op haar 31e nog altijd razendsnel.

  Marianne Vos heeft voor de 4e keer in haar carrière de Trofeo Binda, een van de belangrijkste eendagskoersen bij de vrouwen, gewonnen. Vos was de snelste van een elitegroepje, dat net uit de greep van de achtervolgers bleef.

  De Trofeo Binda was na de Strade Bianche en de Ronde van Drenthe de 3e eendagskoers van het hoogste niveau bij de vrouwen. Geen Belgen aan de start, maar wel heel wat schoon volk. Zoals mountainbikester Jolanda Neff of de Zuid-Afrikaanse Moolman, die respectievelijk in de afdaling en op de klim voor een uitdunning van het peloton zorgden.

   

  Toch was het pas toen titelverdedigster Niewiadoma haar duivelinnen ontbond dat het kaf écht van het koren werd gescheiden. Vos was samen met Moolman mee. Die laatste offerde zich helemaal op om haar ploeggenote aan een 4e zege te helpen.

   

  Onder impuls van de vrouwen van Trek naderde het peloton in de laatste kilometer nog tot op enkele meters van het elitegroepje, maar daar was toen de sprint al ingezet. Vos sloeg meteen een enorm gat. Met haar 4e zege evenaart ze het record van de Italiaanse Canins.

  Uitslag 44e Trofeo Binda

  1. Marianne Vos (Ned) 131 km in 3u27'03"
  2. Amanda Spratt (Aus) z.t.
  3. Cecilie Uttrup Ludwig (Den)  
  4. Anastasia Tsjoersina (Rus)  
  5. Elena Cecchini (Ita) op 1"
  6. Katarzyna Niewiadoma (Pol) z.t.
  7. Emilia Fahlin (Zwe)  
  8. Coryn Rivera (VS)  
  9. Soraya Paladin (Ita)  
  10. Erica Magnaldi (Ita)