• home
 • video
 • pas verschenen

  Stoffel Vandoorne: "Ik kon niet meer sturen"

  Stoffel Vandoorne

  Stoffel Vandoorne kijkt niet meteen vrolijk.

  De 6e manche van het Formule E-kampioenschap was snel afgelopen voor Stoffel Vandoorne. "Nu heb ik weer een DNF achter mijn staan", reageert hij ontgoocheld.

  De race in de Chinese badplaats Sanya duurde maar enkele bochten voor Stoffel Vandoorne. In de drukte van het peloton tikte hij zichzelf en de toenmalige WK-leider Sam Bird uit de wedstrijd.

   

  "Het was een race van korte duur, met slechts een paar bochten. Ik kon niet meer sturen, waardoor er weer een DNF (did not finish) achter mijn naam staat", blikt Vandoorne terug op de teamwebsite. "Het doel was om zo lang mogelijk in de race te blijven. Dat is jammer genoeg niet gelukt."

   

  "Het was een moeilijk weekend voor het team. We hadden moeite om de snelheid te vinden, al hadden we beter kunnen doen in de kwalificaties", besluit Vandoorne, die vanaf de 13e plaats was vertrokken.

   

  Ook zijn ploegmaat Gary Paffett viel snel uit in China. De DTM-kampioen moest vanuit de pits vertrekken en gaf uiteindelijk op met een probleem aan de aandrijfas. Het overkwam Vandoorne ook in Hongkong.