• home
 • video
 • pas verschenen

  Derwael twijfelt om EK-titel te verdedigen: "Wil oefening Tokio moeilijker maken"

  Nina Derwael beslist volgende week of ze meedoet aan het EK turnen in Polen. Dat ze twijfelt heeft vooral te maken met haar olympische ambities.

  In april staat het EK turnen op het programma. In augustus vorig jaar was het EK het begin van een ongelooflijk sprookje voor Derwael. Ze won er goud op de brug met ongelijke leggers en zilver op de balk. Daarna nam haar status in de turnwereld stevig toe en dat onderstreepte ze later op het jaar met WK-goud.

   

  Op de wereldbeker in Doha liet Derwael vrijdag zien dat ze opnieuw topfavoriete zou zijn op de brug op het EK dit jaar, maar toch twijfelt ze. "Of ik deelneem aan het EK moet ik nog eens goed bespreken met mijn trainster", zei Derwael aan Sporza.

   

  "Het EK is een grote wedstrijd, die leuk is om te doen en waar ik mijn titel kan verdedigen. Anderzijds zou het met dezelfde oefening van het WK en de wereldbeker zijn. Daardoor verlies ik misschien wat tijd om een moeilijkere oefening te leren."

   

  "Met het oog op de Spelen in Tokio is er nog wel wat werk. Ik wil mijn huidige oefening moeilijker maken en de uitvoering natuurlijk nog verbeteren. Deze week neem ik normaal gezien een beslissing."