4 dagen na crash in Nokere triomfeert Van der Poel in miniversie Parijs-Roubaix

  Van der Poel reed solo weg op de laatste kasseistrook.

  Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) is klaar voor de Vlaamse klassiekers. Na 21 kilometer op kasseien snelde de Nederlandse kampioen naar winst in de Grand Prix Denain (1.BC).

  Mathieu van der Poel dokkert naar winst op de kasseien van GP Denain

  Van der Poel dropt 3 bommetjes op kasseien

  Op de 9e van 12 kasseistroken achtte Mathieu van der Poel de tijd rijp om er een lel op te geven, samen met de Luxemburger Alex Kirsch (Trek-Segafredo).
   

  Het duurde niet lang voordat Van der Poel en Kirsch hun karretje kwamen aanhaken bij de groep vroege vluchters. Daar stormden Van der Poels ploegmaten Jimmy Janssens en Lasse Norman Hansen meteen naar de kop om het tempo op te drijven. Want Roompot-Charles sleurde eraan in het peloton.

   

  Op de voorlaatste kasseistrook (12 km van de streep) schoot Van der Poel een nieuwe pijl af. Opnieuw Kirsch en Ests kampioen Raim waren als enigen in staat om de Nederlander bij te benen in Noord-Frankrijk.

   

  Maar Van der Poel had nog overschot. Met een splijtende demarrage knalde hij Kirsch en Raim los uit het wiel op de laatste lading stenen. Daarna schudde Van der Poel nog een tijdrit van 9 km uit zijn benen. Aan de streep hield hij 3 seconden over op het sprintende peloton.

   

  De Franse sprinter Marc Sarreau strandde op de 2e plaats. Met Timothy Dupont (3e) en Emiel Vermeulen (5e) eindigden 2 Belgen in de top 5. 

  Van der Poel: "Prestatie Van Aert gisteren was pak straffer"

  4 dagen geleden maakte Mathieu van der Poel nog een lelijke smak in de eindsprint op Nokereberg. "Ik had vandaag wel nog een beetje pijn, maar als je in de koers zit, vergeet je dat", reageerde Van der Poel na zijn overwinning.

   

  "Vandaag hebben we gezien hoe sterk de ploeg rondom mij is. Het was ongelooflijk hoeveel werk vroege vluchters Janssens en Norman Hansen nog konden verrichten voor mij in de kopgroep."

  Van der Poel ging solo op de laatste kasseistrook. "Ik wist dat ik alleen moest aankomen in Denain. Ik ben heel diep moeten gaan om voorop te blijven. In de finale heb ik niet meer omgekeken om te zien waar het peloton zat. Ik heb gewoon alles gegeven tot de streep."

   

  Was Van der Poel geïnspireerd door de goede prestatie van collega-veldrijder Wout van Aert in Sanremo? "Wat Wout gisteren deed was toch wel een stuk straffer. We kunnen ons alleen maar optrekken aan elkaar. In het veld hebben we elkaar beter gemaakt en wie weet doen we dat op de weg ook", besloot Van der Poel.

  Van der Poel maakt indruk enkele dagen na zijn zware val: "Ben geen man van staal"

  Uitslag Grand Prix Denain (1.BC)

  1. Mathieu van der Poel (Ned) 198 km in 4u21'39"
  2. Marc Sarreau (Fra) op 3"
  3. Timothy Dupont z.t.
  4. Matteo Moschetti (Ita)  
  5. Emiel Vermeulen  
  6. Justin Jules (Fra)  
  7. Pierre Barbier (Fra)  
  8. Bram Welten (Ned)  
  9. Samuel Dumoulin (Fra)  
  10. Romain Cardis (Fra)  

  Van der Poel maakt oversteek naar kopgroep met Kirsch

  Van der Poel rijdt solo weg op laatste kasseistrook