• home
 • video
 • pas verschenen

  3 debutanten, Put met Guinea en vedetten als Salah & Mané: 24 deelnemers Afrika Cup bekend

  Dit weekend hebben de laatste 10 landen zich kunnen plaatsen voor de 32e editie van de Afrika Cup, die voor het eerst in de zomer wordt georganiseerd en voor het eerst ook 24 naties verwelkomt.

  Zuid-Afrika kon zich zondagavond als laatste plaatsen, met dank aan 2 goals van Union-spits Percy Tau en een sterke match van ex-Kortrijk-doelman Darren Keet. Ook Congo en Zimbabwe stoten door, bij die laatste onder meer dankzij een goal van Musona.

   

  Omdat er voor het eerst 24 landen mogen meedoen, krijgen we 3 debutanten: Burundi (met onder meer Stoke-spits Berahino), Mauritanië en Madagascar (met Charleroi-speler Ilaimaharitra). Slechts 1 Belgische trainer wist zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi: Paul Put met Guinea. Ronny Van Geneugden (Malawi) en Tom Saintfiet (Gambia) vielen af.

   

  Kameroen zal vanaf 21 juni zijn titel verdedigen, maar het mag dat niet in eigen land doen. Door getreuzel bij werkzaamheden moesten ze de organisatie overlaten aan Egypte. Bij Kameroen wordt de rol van bondscoach Hugo Broos overgenomen door Clarence Seedorf. Egypte rekent dan weer op sterspeler Mo Salah, terwijl bij Senegal Sadio Mané de hoop van het land zal torsen. Dat belooft een interessant toernooi te worden.

  De 24 landen

  • Egypte (organisator)
  • Kameroen (titelverdediger)
  • Madagascar
  • Tunesië
  • Senegal
  • Marokko
  • Nigeria
  • Oeganda
  • Mali
  • Guinea
  • Algerije
  • Mauritanië
  • Ivoorkust
  • Kenia
  • Ghana
  • Angola
  • Burundi
  • Kameroon
  • Guinee-Bissau
  • Namibië
  • Zimbabwe
  • DR Congo
  • Benin
  • Tanzania
  • Zuid-Afrika