• home
 • video
 • pas verschenen

  Nathan Chen rijdt naar wereldtitel in hol van de leeuw

  Nathan Chen

  De Amerikaan Nathan Chen is de nummer 1 bij de mannen.

  Nathan Chen (19) heeft zijn wereldtitel in het kunstschaatsen verlengd. De jonge Amerikaan deed in Japan beter dan  tweevoudig olympisch kampioen en thuisrijder Yuzuru Hanyu.

  Nathan Chen stak er met stok en schouders bovenuit in de ijshal van Saitama. De titelverdediger stond na de korte kür aan de leiding en gaf die koppositie. Met zijn vrije kür op de tonen van "Woodkid's Land of All" verbaasde hij ook de jury. Met een totaal van 323,42 punten scoorde Chen bijna 23 punten meer dan Yuzuru Hanyu.

   

  De olympisch kampioen kaapte het zilver weg met 300,97 punten. De Japanner betrad het podium met twee Amerikanen: Chen en Vincent Zhou. De 18-jarige Amerikaan schaatste met 281,16 punten naar de derde plaats op het WK.