• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vandenbempt: "Als we speculeren komt Carrasco in de ploeg en verdwijnt Mertens"

  Peter Vandenbempt

  Luister vanavond op Radio 1 naar Cyprus-België met het commentaar van Peter Vandenbempt.

  Na de overwinning tegen Rusland (3-1) kijken de Rode Duivels vanavond Cyprus in de ogen in de voorrondes van Euro 2020. Onze commentator Peter Vandenbempt verwacht Yannick Carrasco in de ploeg.

  Mertens toch de minste tegen Rusland

  Groot nieuws was er gisteren op de persconferentie niet. Er is bevestigd dat Lukaku niet fit geraakt, maar eigenlijk wisten we dat al een paar dagen. Boyata is om persoonlijke redenen, die niet zijn gespecifieerd, thuisgebleven. Ook Sels is naar huis met een schouderblessure. Er werd geoordeeld dat het beter was dat hij zou herstellen bij zijn club Straatsburg.

   

  De bondscoach heeft wel al een naam vrijgegeven voor de basis, maar een verrrassing is dat niet. Vermaelen zal spelen, maar dat heeft niets met de afwezigheid van Boyata te maken. Dat was zo voorzien.

   

  Op de vraag of Carrasco zijn plaats kwijt is aan Thorgan Hazard, die het prima
  heeft gedaan tegen Rusland, heeft Martinez gezegd: "Helemaal niet. Carrasco heeft ons al veel bijgebracht en doet het goed in China."

   

  Als we een beetje speculeren over de basiself dan kan het dat Carrasco de voorkeur krijgt op Thorgan Hazard op rechts en dat Thorgan op zijn beurt de plaats inneemt van Mertens, toch een van de minste tegen Rusland.

  De bondscoach heeft al een naam vrijgegeven voor de basis. Vermaelen zal spelen, maar dat was al zo voorzien.

  Peter Vandenbempt
  Dries Mertens

  Verhuist Dries Mertens vanavond naar de bank?

  Cyprus maakt jacht op Syrië, Congo en Libanon

  De Belgen hebben volgens mij best een goede match gespeeld tegen Rusland in een onuitgegeven elftal door de vele afwezigen. Veel moeilijkheden tegen Cyprus verwachten we niet, maar iedereen kijkt uit of de ploeg een stapje vooruit kan zetten. 

   

  Het veld ziet er wel niet al te geweldig uit en van Cyprus wordt wel eens gezegd dat het potig kan spelen. Als we van deze match iets willen maken, dan kunnen we zeggen dat Cyprus toch de groepsleider is dankzij hun 5-0-zege tegen San Marino.

   

  Nee, het is een duel tegen de nummer 87 van de FIFA-ranking. Ze maken in de ranking jacht op Syrië, Congo en Libanon en zitten geprankt tussen Luxemburg en Oezbekistan. Dat vat het zo een beetje samen.

  Als we van deze match iets willen maken, dan kunnen we zeggen dat Cyprus de groepsleider is dankzij hun 5-0-zege tegen San Marino.

  Peter Vandenbempt

  Nostalgische herinnering

  Deze match in Cyprus is wel een nostalgische herinnering, want de eerste
  match van Martinez was de 0-2-nederlaag tegen Spanje. Toen werd Martinez
  uitgefloten door het publiek omdat de match volgde na de EK-uitschakeling
  tegen Wales.

   

  In Cyprus was het de eerste WK-kwalificatiematch met inzet onder de Spanjaard. Daar zat meteen druk op en het was ook hier dat hij het systeem met 3 verdedigers invoerde.

   

  Er werd uiteindelijk met 0-3 gewonnen. Martinez zei daarover dat het de best mogelijke start was die hij kon nemen en het begin van een geweldig avontuur, dat eindigde in Sint-Petersburg met een bronzen WK-medaille.

   

  Peter Vandenbempt

   

  6 september 2016: De Rode Duivels winnen met 3-0 in Cyprus: