Naesen: "Dit is fantastisch", Van Aert: "Ben toch wat teleurgesteld"

  Twee Belgen kleurden mee de finale in Milaan-Sanremo vandaag: Oliver Naesen en Wout van Aert. Naesen werd tweede in de sprint. "Ik heb een paar keer getwijfeld om al eerder te gaan." Wout van Aert werd bij zijn debuut 6e. "Ik begrijp nu hoe frustrerend deze koers kan zijn."

  Naesen: "Een maatje te klein in de sprint, spijtig"

  Oliver Naesen zei vooraf dat hij fantastisch in vorm was en stelde in de finale niet teleur. "Ik was echt heel goed", zei de nummer 2 van de dag. "Ik heb het ook een paar keer gezegd in het oortje op de Cipressa en de Poggio. Het was daar hard rijden, maar ik voelde dat ze me er niet af zouden krijgen. Ik kon reageren op de toppers."

   

  "Ik heb een paar keer getwijfeld: moet ik gaan of moet ik blijven zitten? Ik had misschien iets te weinig lef om te gaan, maar ik zou ook nergens naartoe gereden zijn."

   

  "Ik was uiteindelijk een maatje te klein in de sprint, spijtig. Had ik iets beter kunnen doen in de sprint? Ja, erover komen. Mijn verstand wist dat, maar de benen wilden niet meer. Ik had ruimte om Alaphilippe te passeren. Hij is van ver gegaan en dat kan een fout zijn als er veel wind staat, maar als je kijkt wie hij allemaal achter zich kan houden, dan kan ik mezelf niets verwijten."

   

  "Het is mijn eerste podium in een monument, dat is fantastisch. Dit geeft hoop voor de komende weken, maar ik ben al blij met wat het nu is. Ik heb niet gewonnen, maar het is toch al een tijdje geleden dat een Belg er nog zo dichtbij was. Het is toch iets om trots op te zijn." 

  Van Aert: "Misschien had ik moeten vertrouwen op mijn sprint"

  Ik heb een goeie koers gereden, maar ik ben toch teleurgesteld", vertelde Van Aert tijdens het rijden op zijn rollen. "Ik begrijp nu heel goed hoe frustrerend deze koers kan zijn. Ik voelde me echt goed en ik was mee op de Poggio. Dat kostte krachten, maar ik zat er alleen met echte toppers."

   

  "We waren nog met 10 man. Dan weet je dat je een kans hebt om te winnen. Die klik maakte ik heel snel. Ik wou een goed moment kiezen om te gaan. Plots ging Trentin en ik zat goed mee met Sagan, maar die wou of kon het gat niet dichtrijden. Toen heb ik mijn kans gewaagd, maar die inspanning is me duur komen te staan."

   

  "Ik rijd nog een goeie sprint, maar haal net geen top 5. Misschien zat er geen betere uitslag in, maar normaal heb ik nog een betere sprint. Ik weet niet of ik teleurgesteld moet zijn omdat ik het geprobeerd heb en het niet gelukt is of omdat ik te weinig vertrouwen had in mijn sprint. Misschien had ik moeten gokken. Ik had hier een kans.

   

  "Het is als, als, als, … Misschien was het een tikkeltje gebrek aan ervaring. Maar ik weet nu dat ik dit ook kan en ik mag zeker terugkomen naar hier. Ik ben heel goed in orde. Ik ben klaar voor de Vlaamse klassiekers."