• home
 • video
 • pas verschenen

  Sergeant: "Tot de Poggio verliep alles goed voor Ewan"

  De 29e plaats van Caleb Ewan was niet waar Lotto-Soudal op had gehoopt. Voor teammanager Marc Sergeant was de reden duidelijk. "Het tempo op de Poggio lag gewoon te hoog."

  20 jaar na de laatste zege van Lotto(-Soudal) in Sanremo met Andrej Tchmil speelde de ploeg dit jaar geen rol van betekenis in de bloefstollende finale. De reden daarvoor lag op op de Poggio. "We draaiden goed op", doet Sergeant zijn verhaal aan Sporza.

   

  "Alles verliep goed voor Caleb. Zoals gebruikelijk kwam alles samen op het einde. Voor zover ik kon zien was het Stybar die hard te keer ging op de Poggio en alle sprinters hebben daar hun benen kapot gereden."

   

  "Ewan kon lang volgen samen met Keukeleire, maar het volgende beeld was een breukje boven op de Poggio.  Alle grote favorieten van de niet-sprinters waren mee. Er werd slag om slinger gedemarreerd. Dan kan je niet meer terugkomen."

   

  "Ik ben ontgoocheld, maar we zijn geklopt op onze waarde. Als we in de sprint geklopt waren geweest, dan was het anders geweest. Nu moet je niet zoeken naar een reden. Het tempo lag gewoon te hoog."

   

  Voor winnaar Julian Alaphillipe had Sergeant alleen lof. "Ik denk dat we mogen zeggen dat hij een fenomeen is. Hij kan enorm diep gaan en kan enorm goed sturen. Dat zijn kleine dingen die je niet kan aanleren. Hij is een alleskunner."