• home
 • video
 • pas verschenen

  Vreugde bij Deceuninck-Quick Step: "Super! Super! Het stopt maar niet"

  Julian Alaphilippe

  "Einde!" Maar dat einde is nog lang niet in zicht voor Julian Alaphilippe.

  Bij Quick-Step zagen ze in het tussenseizoen Niki Terpstra vertrekken, maar toch blijft het team de voorjaarskoersen domineren als nooit tevoren. "De puzzelstukjes vielen perfect in elkaar."

  Alaphilippe: "Mijn grootste zege ooit"

  Julian Alaphilippe maakte zijn favorietenrol helemaal waar. In 2017 werd de Fransman derde. Wat was het verschil? "Er is de voorbije twee jaar veel gebeurd. Ik ben kalm kunnen blijven en ben fysiek en mentaal sterker. Ik heb geen fouten gemaakt en ben blij dat ik vandaag op het hoogste schavotje sta."

   

  "Het is niet makkelijk om als topfavoriet rond te rijden. Al tijdens de Tirreno hoorde ik al bijna niets anders meer. Ik was gewoon geconcentreerd op wat ik moest doen. Dit is een ongelooflijk seizoen tot nu toe. Ik had er niet van durven te dromen. "

  Peeters: "Plan klopte perfect"

  "We hadden geen mooier scenario kunnen dromen", zegt Deceuninck-Quick Step-ploegleider Wilfried Peeters. "We waren hier in januari al over bezig. Vanochtend hadden we een plan op papier gezet en dat klopte perfect."

   

  "Alaphilippe had in de Tirreno heel wat vertrouwen opgedaan door die massasprint te winnen. Op 2 kilometer van de finish was hij nog met ons aan het babbelen. Mohoric (geen ploegmaat, red) trok dan ook nog eens perfect de sprint aan."

   

  "Dit is een heel mooi begin van het seizoen voor ons", besluit Peeters. "Nu komen de Belgische klassiekers eraan. Wij hebben al een stapje voor op de concurrentie."

  Lampaert: "Alaphilippe kan door een muur gaan"

  Yves Lampaert zette Gilbert, Stybar en Alapahilippe perfect af aan de voet van Poggio. Hij was dan ook dolgelukkig dat zijn harde werk beloond werd. "Fantastisch, hé. Super! Super! Super! Het stopt maar niet."

   

  "We hebben weer enorm sterk gereden, ook tactisch. Het was niet zo'n lastige koers, maar op het einde wel hectisch. Maar de puzzelstukjes vielen perfect in elkaar."

   

  "Alaphilippe zit echt in een supervorm. Het moreel is ook torenhoog, omdat hij maar blijft winnen. Hij kan door een muur gaan."

  Gilbert: "Deze zege is mooier dan mijn derde plaatsen"

  Philippe Gilbert was ook een van de speerpunten bij de ploeg, maar hielp uiteindelijk Alaphilippe aan de zege. "Deze winst met het team is niet te vergelijken met mijn twee derde plaatsen in het verleden. Dit is zoveel mooier. Het is de eerste keer dat ik in het winnende team zit hier."

   

  "We wisten dat Julian heel sterk was en hebben het heft zelf in handen genomen. Vooraf konden we verschillende kaarten spelen. Maar - zoals wel vaker in de sport - is de conditie van het moment zelf bepalend. Julian was heel zenuwachtig, een goed teken bij hem. Hij toonde de voorbije weken al vaker zijn excellente vorm. Wanneer je zo'n renner in je team hebt, moet je altijd voor hem kiezen."