"Waar het hoedje voor mijn 100e cap belandt? In de garage"

  0 / 0

  Voor de aanvoerder der Belgen, Eden Hazard, wordt de match tegen Cyprus zondag (zonder ongelukken) zijn 100e cap. Hazard zou Hazard niet zijn als hij daar niet laconiek mee omging op de persconferentie.

  Meer dan 10 jaar zijn verstreken sinds Eden Hazard zijn debuut voor de Rode Duivels maakte. Het was 19 november 2008 en de tegenstander was Luxemburg. Zoals de traditie het wil, ontvangt hij morgen een hoedje (een cap) om zijn mijlpaal te vieren.

   

  "Welk plaatsje die cap krijgt? In mijn garage, denk ik. Zoals alle trofeeën die ik in mijn carrière krijg. Ik hecht niet super veel belang aan (individuele) trofeeën en medailles. Ze eindigen meestal in de garage of mijn vader vraagt of hij ze mag hebben voor het stadion van Brainois (de jeugdploeg van Hazard, red.)."

   

  De laatste drie jaar is Hazard uitgegroeid tot een absolute sleutelspeler. Heeft dat te maken met het systeem waarin de Duivels onder Martinez spelen, wou Peter Vandenbempt weten. "Het is alles samen. Het systeem, zelfvertrouwen, het publiek dat ons steunt, werken voor elkaar. Alles is aangenaam op dit moment."

   

  Wie Hazard zegt, zegt momenteel ook een vraag over Real Madrid. Een Cypriotische journalist ging zijn kans en dat leverde een grappig moment op (video). Hazard brak de vraag snel af toen hij de clubnaam hoorde. "Nee, geen Real Madrid."

   

  Maar de vertaler van dienst deed plichtbewust zijn job en vertaalde. Zo kreeg Hazard  de vraag nog een keer. "Er is niets op dit moment. Ik concentreer me op de match van morgen tegen Cyprus. Dat is het enige dat door mijn hoofd gaat."

  Martinez: "Uitzonderlijk dat een aanvaller zo vaak zo goed is voor zijn land"

  Ook bondscoach Roberto Martinez werd gevraagd naar de 100e cap van zijn kapitein. "Dat is enorm veel. Het is echt een prestatie, net zoals bij Vertonghen en Witsel. Hazard is pas 28. Het is indrukwekkend dat een aanvaller zo vaak zo goed is bij de nationale ploeg. Dat is zeldzaam. Eden Hazard is een uitzonderlijke voetballer en een uitzonderlijke persoon. Het is echt een voorbeeld."

   

  Over de afwezigen, Lukaku en Boyata, mocht de coach ook nog wat vertellen. "Lukaku had nog een beetje last aan zijn voet. We konden geen risico's nemen. Gisterenavond hebben we de knoop doorgehakt. Met Boyata heb ik een gesprek gehad en hij is er om persoonlijke redenen niet bij. Ik had vooraf al gezegd dat Vermaelen zou spelen, maar daar heeft het niets mee te maken. Voor de rest is iedereen fit en klaar."

   

  "Yannick Carrasco? Hij is zijn plaats niet kwijt, maar ik ben voor gezonde concurrentie op elke positie. Vorige keer kon hij er door paspoortproblemen niet zijn en Thorgan Hazard heeft zijn kans gegrepen. Ik heb sowieso geen vaste basiself. Carrasco zal nog belangrijk zijn voor de Duivels."