• home
 • video
 • pas verschenen

  Lefevere: "Alleen Roubaix is niks voor Alaphilippe, maar zeker ben ik ook niet"

  Julian Alaphilippe

  Welke klassiekers schrijft Julian Alaphilippe dit seizoen nog op zijn naam?

  Zou Patrick Lefevere soms de tel kwijtraken bij het aantal zeges van zijn Deceuninck - Quick Step? "We kijken niet alleen naar kwantiteit, vooral naar kwaliteit", reageert de teammanager na de zege van Julian Alaphilippe in Milaan-Sanremo.

  "Plannetje tot puntjes uitgevoerd"

  Patrick Lefevere volgde gisteren La Primavera vanuit België, maar hij kende het plannetje van zijn team natuurlijk wel. "Alles wat in de bus besproken was, is tot in de puntjes uitgevoerd. Met Julian die het afwerkt", glundert hij in een gesprek met Sporza.

   

  "Vorig jaar zaten we een beetje te ver voor de Poggio, daar hebben we uit geleerd. Heel de ploeg heeft fantastisch gewerkt. Als je ziet hoe de Belgische kampioen, Gilbert en Stybar werken voor iemand die jonger is, dan zeg ik chapeau. Je ziet wat het doet om voor elkaar door het vuur te gaan."

   

  Met zeges in de Omloop, Kuurne, Strade Bianche en Sanremo is het seizoen van de klassiekers uitstekend begonnen voor Deceuninck-Quick Step. Lefevere: "Als we Milaan-Sanremo kunnen winnen, zullen anderen uit hun kot moeten komen, heb ik altijd gezegd. Wij kunnen ontspannen koersen. En dat zal nu ook gebeuren, denk ik."

  "Zeker dat Alaphilippe de Ronde kan winnen"

  Goudhaantje Julian Alaphilippe maakte het indrukwekkend af in de straten van Sanremo. Heeft de Fransman zijn grenzen opnieuw verlegd? "We wisten dat hij sterk was, maar het mooie is dat hij elk jaar progressie maakt", antwoordt zijn chef Patrick Lefevere.

   

  "In de Tirreno wint Julian een massasprint. Dat kon je nog een verrassing noemen, maar in Sanremo niet meer. En hij klopt de sterkste renners."

   

  "Het wordt stilaan moeilijk kiezen. Julian wint Milaan-Sanremo, hij kan de Waalse klassiekers aan en hij wordt bergkoning in de Tour. Ik denk dat de enige koers die niets voor hem is Parijs-Roubaix moet zijn, omdat hij een lichtgewicht is. Maar helemaal zeker ben ik niet."

   

  "Over de Ronde van Vlaanderen ben ik wel zeker. Die kan hij winnen als hij zich daar op richt. Maar voor alle duidelijkheid: daar gaan we dit jaar andere kaarten trekken."

  Patrick Lefevere

  Hoeveel overwinningsspeeches mag Patrick Lefevere dit jaar nog geven?

  VIDEO: Alaphilippe stormt naar de zege in Sanremo