• home
 • video
 • pas verschenen

  Derwael vervolledigt droomstart van 2019 met zilver op de balk in Doha

  Na haar gouden medaille op de brug met ongelijke leggers heeft Nina Derwael zilver veroverd op de balk. Ze verlaat Doha zo met twee wereldbekermedailles, een uitstekende start van haar seizoen.

  Nina Derwael had als wereldkampioene en tweevoudig Europees kampioene haar favorietenrol al waargemaakt op de brug met ongelijke leggers tijdens de Wereldbeker in Doha. In de finale op de balk kon ze 2019 nog straffer inzetten.

   

  Op het WK vorig jaar, ook in Doha, greep Derwael net naast een medaille op de balk (4e), maar nu kon ze wel eremetaal veroveren. De bijna 19-jarige gymnaste deed met 13,633 nog beter dan haar eerste plek in de kwalificaties, maar de jonge Chinese Qi Li pakte uit met een nagenoeg perfecte oefening, goed voor een score van 14,333.

   

  Derwael verlaat het Qatarese toneel tevreden met twee medailles. Ze toont opnieuw dat ze een van de beste gymnastes van haar generatie is. Het volgende grote doel is het EK in april in het Poolse Szczecin.

  "Had me geen beter seizoensbegin kunnen wensen"

  "Een beter begin van het nieuwe seizoen had ik niet kunnen wensen. Ik ben er heel blij mee", vertelde Derwael na het toernooi. "De kwaliteit van mijn oefeningen? Mijn brugoefening kon nog een stukje beter, maar over de balk ben ik wel tevreden. Er moet nog veel gebeuren richting Tokio, maar ik bekijk alles stap per stap."

  Uitslag:

  1. Qi Li (Chi) - 14.333
  2. Nina Derwael - 13.633
  3. Marine Boyer (Fra) - 13.33