• home
 • video
 • pas verschenen

  "Crisis bij Duitsland? Wat was het de afgelopen 4 jaar dan bij Nederland?"

  Nederland begon vlekkeloos aan de EK-kwalificatiecampagne.

  Nederland staat zondag al voor een eerste kraker in de EK-kwalificatiecampagne tegen Duitsland. Ondanks de kwakkelende vorm bij de Mannschaft, zijn ze bij Oranje op hun hoede. "Het wordt een mooi potje."

  Na het missen van het EK 2016 en het WK 2018 waait er een nieuwe, jonge wind bij het Nederlandse elftal. Oranje heeft zijn zinnen gezet op een EK-ticket en begon overtuigend aan de kwalificatiecampagne met een 4-0-zege tegen Wit-Rusland.

   

  Zondag wacht een moeilijkere uitdaging tegen Duitsland, de wereldkampioen van 2014. Ook bij de Mannschaft is er nood aan verandering na de pijnlijke uitschakeling in de groepsfase van het WK in Rusland. Bondscoach Joachim Löw slachtofferde het trio Müller-Hummels-Boateng, maar het eerste experiment in een oefenwedstrijd tegen Servië eindigde op 1-1.

   

  Toch wil verdediger Virgil van Dijk de Duitsers niet onderschatten. "Duitsland is aan het bouwen aan een nieuw team, maar dat neemt niet weg dat ze nog steeds fantastische spelers hebben. Het wordt een mooi potje."

  De Roon: "Nederland is de underdog"

  Middenvelder Marten de Roon ziet de Duitsers zelfs als favoriet. "Duitsland heeft nog steeds een ontzettend goede ploeg, met Leroy Sané (Manchester City) in topvorm. Dat hebben we in november nog gemerkt", verwijst hij naar het 2-2-gelijkspel in de Nations League tegen Duitsland.

   

  "Duitsland was toen beter, maar wij hadden geluk", zegt hij aan NuSport. "We moesten 75 minuten zoeken om iets te creëren. Zo lastig kan het nu weer worden. Ik zie Oranje daarom nog steeds als de underdog, al hebben we wel vertrouwen dat we een goed resultaat kunnen neerzetten."

   

  "Als het nu crisis is in het Duitse voetbal, wat was het dan bij ons de afgelopen vier jaar? Het lijkt me voorbarig zeker als ik zie wat voor talent eraan komt. Je hebt niet alleen Sané, maar ook nog Gnabry, Brandt, Werner en achterin Süle en Kehrer. Met zulke spelers is Duitsland echt niet minder geworden. We moeten vol aan de bak zondag."

  Volgens Sporza is Nederland topkandidaat om in 2022 wereldkampioen te worden