• home
 • video
 • pas verschenen

  Brazilië wint voor het eerst sinds WK-aftocht niet, Panama is boosdoener

  Met Panama en Brazilië stonden er twee WK-tegenstanders van de Belgen tegenover elkaar.

  Brazilië heeft een blauwtje gelopen in een oefenwedstrijd tegen Panama. De sterren van bondscoach Tite raakten niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Na de WK-uitschakeling tegen de Rode Duivels hadden de Brazilianen al hun wedstrijden gewonnen.

  Brazilië heeft zijn zinnen gezet op de Copa America. Die beker wil Tite in juni in eigen land veroveren en om het toernooi optimaal voor te bereiden gaf hij de kans aan enkele jonge spelers. Zo kreeg Paqueta zijn derde cap en hij stelde niet teleur. Na een halfuur bezorgde de middenvelder van AC Milan Brazilië de voorsprong.

   

  Panama had nog nooit eerder gescoord tegen de Brazilianen, maar dat lukte nu wel. Machado hing de bordjes na amper enkele minuten al in evenwicht met een rake kopbal. 

   

  Brazilië maakte zonder Neymar geen swingende indruk, maar eiste wel de bal op. Ondanks 78 procent balbezit kwam een winnende treffer er niet meer. Richarlison en Casemiro botsten op het doelhout. Na de WK-nederlaag tegen de Belgen hadden de Brazilianen al hun oefenpartijen gewonnen, maar daar maakte Panama dus een einde aan: 1-1.

  Voor Panama smaakt dit bijna zo zoet als een zege