• home
 • video
 • pas verschenen

  De Sporza-sterren voor Milaan-Sanremo: Deceuninck-Quick Step boven

  Met Milaan-Sanremo staat vandaag het eerste Monument van het jaar op het menu. De wielermannen van Sporza hebben natuurlijk weer sterren uitgedeeld. Ploegmaats Julian Alaphilippe en Elia Viviani zijn dé favorieten.

  3 sterren: de kopmannen van Deceuninck-Quick Step

  Geen verrassingen bij de topfavorieten. De vorm van Julian Alaphilippe kon alle leden van de Sporza-wielerjury overtuigen. En het ziet er heel goed uit voor Deceuninck-Quick Step, want als de Fransman niet kan ontsnappen, dan kunnen ze nog altijd de kaart van Elia Viviani trekken in de sprint. Ook Viviani kreeg van alle wielermannen minstens 1 ster.

  2 sterren: snelle mannen Sagan, Ewan en Gaviria

  Net achter de topfavorieten krijgen we 3 snelle mannen. Milaan-Sanremo lijkt op het lijf van Peter Sagan geschreven. De drievoudige wereldkampioen eindigde al 5 keer in de top 6, maar kon nog nooit winnen.

   

  Met een 10e plaats bij zijn debuut en een 2e plaats vorig jaar bewees Caleb Ewan dat hij Milaan-Sanremo kan winnen. Michel Wuyts, Renaat Schotte en Eddy Planckaert gaven de Australiër 3 sterren en denken dus dat hij dat dit jaar kan doen.

   

  Fernando Gaviria past helemaal in dit rijtje. Een val in de slotkilometer verpestte zijn kansen bij zijn debuut in 2016, een jaar later eindigde hij als 5e.

  3 sterren: Gilbert en Naesen bij de outsiders

  Philippe Gilbert stond al 2 keer op het podium in Sanremo met een derde plaats en is bij zijn 15e deelname de joker bij zijn ploeg Deceuninck-Quick Step. Sam Bennett kon nog nooit voor de zege meespelen, maar overtuigde onze wielermannen in Parijs-Nice.

   

  Ook Oliver Naesen was sterk in Parijs-Nice en krijgt ook een ster achter zijn naam. Matteo Trentin en Magnus Cort hebben ook al hun goeie vorm getoond en als sterke renners met een snelle sprint kunnen ze altijd verrassen in Milaan-Sanremo.

  Wie haalde de top 10 net niet?

  Enkele grote namen haalden net niet de top 10: ex-winnaar Michal Kwiatkowski, Greg Van Avermaet (5e in 2016), Sonny Colbrelli (nooit slechter dan 18e in de Primavera) en Dylan Groenewegen. Die laatste maakt zijn debuut in Milaan-Sanremo, maar kreeg wel 3 sterren achter zijn naam van Sven Nys.

  U kunt Milaan-Sanremo van start tot finish op de voet volgen in de Sporza-app of op de website. De renners starten om 10.10u in Milaan. Vanaf 15u kunt u ook terecht op Radio 1 voor live-verslaggeving door Christophe Vandegoor en Carl Berteele.