• home
 • video
 • pas verschenen

  MVP Van Rossom loodst zijn Valencia naar finale EuroCup basketbal

  Sam Van Rossom

  Van Rossom was goed voor 15 punten, twee rebounds en drie assists.

  Het Valencia van Belgian Lion Sam Van Rossom heeft zich geplaatst voor de finale van de EuroCup basketbal. Valencia won in de tweede wedstrijd van de halve finales met 73-79 tegen het Russische Unics Kazan. Uitblinker van dienst: Sam Van Rossom.

  De Spanjaarden hadden dinsdag het eerste duel in Valencia ook al met 69-64 gewonnen. De halve finales worden afgewerkt in een best-of-three-systeem. Valencia staat zo op een onoverbrugbare 2-0-voorsprong. Van Rossom zelf kwam in 20 speelminuten tot 15 punten, twee rebounds en drie assists. 

   

  In de finale, op 9, 12 en eventueel 15 april, kijkt Van Rossom Alba Berlijn of Morabanc Andorra in de ogen. Het eerste duel van de finale (best-of-three-systeem) staat op 9 april op het programma.

  MVP: Sam Van Rossom

  Dolle vreugde bij Van Rossom en co