• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert: "Ik zal niet domweg aanvallen om in beeld te komen"

  Wout van Aert

  Wout van Aert droomde nooit van Milaan-Sanremo, al vindt hij het wel een "mythische koers"

  Morgen krijgt Wout van Aert voor de eerste keer in zijn carrière 300 kilometer op de teller. Bij zijn eerste deelname aan Milaan-Sanremo kijkt hij ernaar uit, "maar het is niet echt de koers waarvan ik droomde", klinkt het.

  "Ben wel ambitieus na prestatie in Strade Bianche"

  "Milaan-Sanremo is het eerste monument van het jaar altijd. Het is toch een koers die bij iedereen aanspreekt, ik ben blij dat ik hier aan de start sta en ik ben benieuwd", opent Van Aert daags voordien bij Sporza. "Maar het is toch niet de koers waarvan ik vroeger droomde", is hij eerlijk.

   

  "Het is altijd een beetje een loterij in de finale, vaak heel hectisch met valpartijen. Maar nu ben ik hier en hebben we een sterke ploeg waarmee we zeker iets kunnen doen. De andere koersen vond ik altijd wel leuk, ik had nooit gedacht dat ik het zo leuk zou vinden eens ik eraan begon. Met Sanremo zal dat wel hetzelfde zijn.”

   

  "Dat het eentje is die ik ooit eens gereden moet hebben? Daar beginnen we al mee, hé. Zonder erg zal het wel lukken om aan de start te komen", lacht Van Aert. "De finish halen, moet ook wel lukken. Als we zover raken, zullen we ook proberen om een zo mooi mogelijk resultaat te behalen.”

   

  De ambities van de ex-wereldkampioen veldrijden? “Ik ben wel ambitieus, zeker na mijn goede koers in de Strade Bianche. Sindsdien heb ik in Spanje ook een heel goed trainingsblok kunnen doen. Dus ik voel me heel goed, ik ben benieuwd hoe het loopt. Maar het is vooral in functie van wat nog komen moet een belangrijke wedstrijd."

  Ik koers niet om me te tonen, maar om goede prestaties te rijden. Om iets moois te doen.

  Wout van Aert

  "Moeilijke koers om te voorspellen, mooie koers om te winnen"

  “Onze selectie is wat gewijzigd en met Dylan (Groenewegen) hebben we iemand die echt kan winnen als het op een sprint aankomt. Het zal afhangen of hij er nog bij is na de Cipressa en de Poggio. Daarbuiten hebben ik en Danny (Van Poppel) een vrije rol. We proberen wel mee aan te voelen hoe de koers verloopt. Er zijn verschillende opties, maar het is zeker niet aan mij om te zeggen “ik ga mee op de Poggio”. Het is nog maar mijn eerste Sanremo."

   

  In de koersen die Van Aert betwist, is hij altijd wel prominent in beeld te bespeuren. Maar in Milaan-Sanremo wil hij vooral goed presteren. "Ik koers niet om me te tonen, maar om goede prestaties te rijden. Om iets moois te doen. Domweg aanvallen om in beeld te komen, zal ik zeker niet doen. Moest ik me toch goed voelen in de finale, zal ik zeker proberen mee te schuiven.”

   

  Toch droomt de Jumbo-Visma-renner op een droomscenario. "Ik droom er wel van om mee te glippen op de Poggio. Het is een heel moeilijke koers om te
  voorspellen, maar dat maakt het een heel mooie koers om te winnen."

   

  "Er zijn zoveel factoren die meespelen, meer dan in de Ronde van Vlaanderen zelfs. Daarom is het speciaal, het is een mythische koers is”, aldus Van Aert.

  Bekijk het volledige interview met Van Aert