• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook Tim Matthys speelt Sporza Wielermanager: "Ploeg vol spurtbommen"

  Tim Matthys klopte Beerschot-Wilrijk met KV Mechelen

  De voorbije weken streed Tim Matthys met KV Mechelen om de titel in 1B. Toch vond hij tussen al dat voetballende geweld nog de tijd om onze Sporza Wielermanager in te vullen: "Ik geef Groenewegen en Ewan de grootste kans om Sanremo te winnen."

  "Ik heb het wel wat laten liggen de voorbije weken.", geeft Tim Matthys toe. "Dus ik denk dat ik er in het algemene klassement niet zo goed voor sta. Met Sanremo voor de deur heb ik mijn ploeg nog eens onder handen genomen. Het echte werk begint nu. Ik wil er bij een van de topkoersen een kortbij zijn.”

  Degenkolb mijn speerpunt, maar Groenewegen is topfavoriet

  Het is intussen bekend dat Tim Matthys een enorme koersfanaat is en dat hij een vriendschappelijke band heeft met Trek-renner John Degenkolb. 

   

  "Mijn goede kameraad John Degenkolb is mijn speerpunt voor Milaan-Sanremo. Zijn vormpeil is vrij goed heb ik begrepen. Ik hoop dat hij weer op niveau van 2015 komt toen hij Sanremo won. Dit jaar heeft hij al een rit gewonnen in de Algarve en stak hij zijn neus aan het venster in Parijs-Nice. Maar daar waren de spurtbommen zoals Groenewegen gewoonweg sterker."

   

  "Dylan Groenewegen is samen met Caleb Ewan topfavoriet voor Milaan-Sanremo. Als je ziet hoe die aan het rijden zijn. Die explosiviteit is echt van een ander niveau. Vooral Groenewegen zit in de vorm van zijn leven, vermoedelijk zakt hij daarom in extremis af naar Italië." 

  Alaphilippe was de gemakkelijkste pronostiek ooit

  "Ik neem ook Jasper Stuyven mee. Die heeft de vrijheid om iets te proberen op de Poggio en als dat niet lukt, dan trekt hij de sprint aan voor John. Op die manier valt hij altijd in de punten."

   

  "Ook Philippe Gilbert kan iets doen op de Poggio. Hij zal het moeten doen zoals Nibali vorig jaar: op de verrassing spelen in een uitgedunde groep. Zeker als de sprintbommen naar elkaar kijken, liggen er mogelijkheden. Dan zie ik hem iets doen met zijn ervaring."

   

  "Daarnaast zitten deze toppers in mijn ploeg: Matthews, Viviani, Sagan en Gaviria. Ik heb een zwak voor Alaphilippe, maar hij zit niet in mijn ploeg. Al wist ik ook wel dat hij de Strade Bianche ging winnen. Dat was de gemakkelijkste pronostiek ooit."

  De ploeg van Tim:

  • John Degenkolb
  • Michael Matthews
  • Jasper Stuyven
  • Philippe Gilbert
  • Elia Viviani
  • Peter Sagan
  • Fernando Gaviria
  • Dylan Groenewegen
  • Caleb Ewan
  • Michal Kwiatkowski
  • André Greipel
  • Marcel Kittel

  Speel zelf mee: