• home
 • video
 • pas verschenen

  Neymar riskeert drie speeldagen schorsing na "go f*ck yourselves-tweet"

  Neymar keek toe vanuit de tribune

  Neymar keek hopeloos, machteloos en geblesseerd toe vanuit de tribunes.

  De Europese voetbalbond UEFA heeft de disciplinaire procedure opgestart tegen de Braziliaanse stervoetballer Neymar. Reden: beledigingen aan het adres van de scheidsrechter na afloop van de 1-3-nederlaag tegen ManUtd in de Champions League.

  Door de nederlaag van PSG tegen United werd de Franse grootmacht, ondanks de 0-2-winst op Old Trafford, nog uit de Champions League gekegeld. Zo werden de achtste finales voor de zoveelste keer het eindstadium. Dat leverde de nodige frustraties op bij de Braziliaan, die vanuit de tribune machteloos toekeek.

   

  "Dit is een schande! De UEFA kiest vier mannen die niets kennen van voetbal om dan de beelden vertraagd te herbekijken. Dit kan nooit hands zijn, hoe maak je zelfs hands achter je rug? Go f*ck yourselves", klonk het op de Instagram Story van Neymar nadat de bal na een schot van Diogo Dalot de elleboog van Presnel kimpembe had geraakt en de scheidsrechter een strafschop floot.

   

  De UEFA liet eerder al weten een onderzoek te starten, deze keer werd duidelijk dat het op basis van artikel 15.d is en dus riskeert de Braziliaanse international volgend seizoen een schorsing van drie speeldagen.

  Het gewaagde bericht van Neymar