• home
 • video
 • pas verschenen

  Lecluyse zwemt op International Swimming League in het team van Hosszu

  Fanny Lecluyse kent haar ploeggenotes voor de International Swimming League, een gloednieuwe internationale zwemcompetitie. Onze landgenote zal aantreden voor Team Iron, aan de zijde van Katinka Hosszy, de drievoudige olympische kampioene van Rio 2016.

  In december won Fanny Lecluyse op de 200 meter schoolslag nog brons op het WK in klein bad. Vandaag maakte ze bekend dat ze in de International Swimming League zal uitkomen voor Team Iron van de Hongaarse Katinka Hosszu.
   

  De International Swimming League is een nagelnieuw zwemtoernooi, dat dit jaar plaatsvindt tussen augustus en december. In de zwemcompetitie proberen 12 teams (6 Europese en 6 Amerikaanse) zoveel mogelijk punten te verzamelen. Elk team zal 12 zwemmers en 12 zwemsters tellen. De beste 4 ploegen strijden tegen elkaar in een Final Four in Las Vegas.

   

  Behalve Hosszu bestaat het team van Lecluyse voorlopig ook al uit de de Nederlandse Ranomi Kromowidjojo, de Jamaicaanse Alia Atkinson, de Hongaar David Verraszto, de Deense Mie Nielsen, de Nederlandse Kira Toussaint, de Roemeen Rob Glinta, de Spaanse Jessica Vall en de Finse Jenna Laukkanen.  

  Lecluyse maakte het nieuws bekend op sociale media