• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert over Quick-Step-speerpunten: "We functioneren goed op deze manier"

  Philippe Gilbert

  Verovert Gilbert morgen zijn vierde monument?

  Deceuninck Quick-Step zakt morgen met vier speerpunten naar Milaan-Sanremo. Sprintbom Viviani is een van de grote favorieten, maar ook Alaphilippe, Gilbert en Stybar zijn in goede doen. "Elke renner heeft zijn ambitie, maar we kunnen ook voor elkaar werken", vertelt Gilbert bij Sporza.

  Gilbert: "Niet veel keuze: wegrijden op de Poggio, of nooit"

  In Parijs-Nice liet Philippe Gilbert al zien dat hij de goede vorm te pakken heeft door mee te strijden voor de gele trui. "De conditie is goed, dat is een feit", klinkt het bij Gilbert. "Maar Milaan-Sanremo is een moeilijke koers om te winnen, dat weet iedereen. Zeker dit jaar, want het niveau ligt bij iedereen heel hoog."

   

  "Of ik gepiekt heb naar deze wedstrijd? Ik probeer om in alle klassiekers goed te zijn. Ik sta momenteel op schema, maar naar de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix moet de vorm nog wat verbeteren."

   

  Met Viviani, Alaphilippe, Stybar en Gilbert zelf, lijkt Deceuninck Quick-Step alweer dé te kloppen ploeg. Gilbert relativeert de situatie. "We starten meestal wel in deze omstandigheden, bijna elke koers. We kunnen goed functioneren op die manier. Maar natuurlijk heeft elke renner zijn eigen ambitie, maar we kunnen ook werken voor de anderen."

   

  "Voor mezelf is er niet veel keuze: wegrijden op de Poggio, het is daar of nooit", gaat Gilbert voort. "We hebben al veel gewonnen met de ploeg, maar er is altijd maar één winnaar, de rest is teleurgesteld. We moeten zien dat we zonder spijt naar huis vertrekken."

  Na een sterke Parijs-Nice lijkt Gilbert helemaal klaar voor Milaan-Sanremo

  Alaphilippe: "Hoop op een hoofdrol in de finale"

  Met Julian Alaphilippe hebben de mannen van Lefevere een goudhaantje in handen. "Of ik de te kloppen man ben? Dat weet ik niet, maar ik heb wel goede benen en Milaan-Sanremo is een belangrijke koers voor het team."

   

  "Ik hoop om een hoofdrol te spelen in de finale. We hebben een sterke ploeg en iedereen heeft zijn taak. De sprint is voor Viviani, Stybar, Gilbert of ik moeten op de Poggio, Cipressa of zelfs voordien nog onze kaarten uitspelen. We moeten alles eruit halen om met de overwinning huiswaarts te keren."

   

  In Parijs-Nice verraste de Franse puncher vriend en vijand door een massaprint op zijn naam te schrijven. "Of ik ook kans maak in de sprint? Ik heb een versnelling in de benen, maar ik ben niet de sprinter van de ploeg. Dat is zeker. Maar de conditie is goed, ik ben snel, dus we zullen wel zien."

  Het interview met Alaphilippe

  Aan kopmannen geen gebrek bij Deceuninck Quick-Step