• home
 • video
 • pas verschenen

  Exact 4 jaar geleden: Hazard lacht met Courtois na blunder bij Chelsea

  " "

  Eden Hazard op 22 maart 2015: "Thibaut, wou je dribbelen zoals ik?"

  Thibaut Courtois liet zich gisteren op een zeldzame blunder betrappen. Gek genoeg overkwam hem dag op dag 4 jaar geleden een gelijkaardige blunder met Chelsea tegen Hull. Eden Hazard kon er toen aardig om lachen en nu opnieuw.

  Chelsea was op 22 maart 2015 op bezoek bij Hull. Al snel had Hazard de score geopend en Diego Costa hem verdubbeld. El-Mouhamadi en een gelijkaardige blunder als gisteren tegen Rusland - een verkeerde behandeling van een terugspeelbal - zorgden evenwel nog voor het halfuur voor 2-2. Toenmalig coach José Mourinho zag het met lede ogen aan. Gelukkig maakte Remy in het slot van de match nog de bevrijdende 2-3 voor de competitieleider en latere kampioen.

   

  Na de match konden de 2 Belgen er nog om lachen, al zal het ietwat groen geweest zijn bij Courtois. Hazard: "Wou je dribbelen zoals ik? Hahahaha, bedankt voor de saves."

   

  Gisteren had Tielemans de Belgen net 0-1 voorgebracht, toen Courtois zich verslikte in een terugspeelbal. Hazard zette de fout van de doelman met 2 goals recht. Courtois was blij met zijn reactie. "Ik maak niet veel fouten. Ik ben dan ook blij dat we gewonnen hebben. En dat ik kalm ben gebleven. Ik kwam zo'n fout ook al eens tegen bij Chelsea", herinnerde de doelman zich.

   

  Net als in 2015 kon er bij Hazard weer een grapje af: "Thibaut bekijkt misschien wat te veel videobeelden van mij, maar hij is veel groter dan ik en dan is dribbelen niet zo makkelijk. Neenee: Thibaut is een geweldige doelman. Hij redde ons al vaak. Dit is geen probleem."

  Instagrampost van Eden Hazard van 22 maart 2015

  Bekijk de hoogtepunten van Hull-Chelsea van 22 maart 2015: 2-3