• home
 • video
 • pas verschenen

  Gouden Derwael slaat weer toe: eerste WB-zege van seizoen is binnen in Doha

  Podium met Derwael

  Derwael pronkt nog maar eens op de hoogste trede.

  Nina Derwael

  Derwael haalde een score van 15.033.

  0 / 0

  Nina Derwael heeft goud veroverd op de Wereldbekermanche turnen in de Qatarese hoofdstad Doha. De bijna negentienjarige wereldkampioene haalde het op de brug met ongelijke leggers met een score van 15.033.

  Met een totaal van 15.033 haalde Derwael dezelfde score als in de kwalificaties. Ze eindigde voor de Chinese Fan Yilin (14.933), de wereldkampioene in deze discipline in 2017, en de Russische Anastasia Ilyankova (14.700).

   

  De wereldkampioene en tweevoudig Europees kampioene op de brug met ongelijke leggers begint zo opnieuw sterk aan 2019. De Wereldbekermanche in Doha was immers haar eerste competitie van het seizoen. Zaterdag turnt Derwael ook nog de finale van de balk in Doha.

  Derwael blinkt opnieuw uit op de brug met ongelijke leggers

  Vrolix wordt zesde in grondfinale

  In Doha kwam vandaag ook Jonathan Vrolix in actie. Hij eindigde als zesde in de finale aan de grond. De 22-jarige gymnast kreeg in zijn allereerste wereldbekerfinale 14.033 punten.

   

  Hij bleef daarmee onder zijn score van woensdag in de kwalificaties. Toen werd hij derde met 14,500 punten. De Israëliër Alexander Shatilov (14.633) haalde het in Qatar voor de Spanjaard Rayderley Zapata (14,433) en de Filipijn Carlos Edriel Yulo (14.266).