• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard moet 1.000 euro ophoesten voor spreekkoren tegen Genk-fans

  De Standard-fans riepen meermaals "Puta Racing Genk".

  De Standard-fans riepen meermaals "Puta Racing Genk".

   De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Standard een boete van 1.000 euro opgelegd, nadat supporters tijdens de topper in Genk "Puta Racing Genk" hadden geroepen richting de fans van de thuisploeg

  De feiten werden vastgesteld door de match delegate, die toekeek op de topper van 8 februari in Genk (2-0). In de 29e en 66e minuut vuurden fans van Standard "puta Racing Genk" in de richting van de thuissupporters.

   

  "Dat spreekkoor stond in schril contrast met het positieve gedrag van de Standard-supporters tijdens het Genkse eerbetoon aan een overleden supporter", stelde de match delegate vast.

   

  Bondsprocureur Kris Wagner, die de gezangen als obsceen en vulgair omschreef, eiste een boete van 2.500 euro voor de gezangen. Zo zwaar was de uiteindelijke sanctie niet.

   

  Hoewel de Geschillencommissie Hoger Beroep de feiten niet goedkeurt, waren er volgens het disciplinaire orgaan verzachtende omstandigheden. "De context van de wedstrijd, wat toch een intense topper was. De feiten deden zich slechts 2 keer heel kort voor. En bovendien leek het gedrag van de Standard-supporters voor de rest van de match voorbeeldig."