België komt met 67 medailles terug van Special Olympics: "We blonken uit"

  Benny Jans toont zijn medailles.

  De Belgische delegatie die van 14 tot 21 maart deelnam aan de Special Olympics Wereldzomerspelen in Abu Dhabi is weer thuis. Vrijdagochtend zetten de atleten en hun begeleiders voet aan de grond in Zaventem.

  De Special Olympics worden om de vier jaar georganiseerd voor atleten met een verstandelijke beperking.

   

  België werd in de Verenigde Arabische Emiraten vertegenwoordigd door 80 atleten. Ze behaalden 67 medailles (24x goud, 21x zilver en 22x brons) in 14 sportdisciplines.     

   

  "We zijn vertrokken als een solide en goed voorbereid Belgisch team. Het heeft zijn resultaten opgeleverd in een schitterende medaillewinst, maar zeker ook in sportsmanship en een geweldige teamspirit", zegt delegatieleider Eddy Beckers.     

   

  "We blonken uit in de competities dankzij de vastberadenheid van onze atleten, de aanwezigheid van onze families, en ook het enthousiasme en de steun van onze fans", vult Zehra Sayin, CEO van Special Olympics Belgium, aan.

   

  "Voor een klein land waren we met een grote delegatie met hoge verwachtingen en nu staan we hier terug met zoveel prachtige medailles. Bedankt aan alle atleten dat we deze momenten van fierheid konden beleven."

  Jans: "Zeer fier"

  Benny Jans is één van de goudenmedaillewinnaars. Hij veroverde goud op de 50 meter vrije slag. Hij was dolgelukkig na zijn race, de beelden ervan gingen bij wijze van spreken de wereld rond.

   

  "Ik was inderdaad supercontent", zei Jans vanochtend bij zijn aankomst in Zaventem.

   

  "Het was een zeer spannende wedstrijd. Toen ik aantikte, zag ik mijn naam op de eerste plaats staan. Daar ben ik zeer fier op. Ik had het vooraf niet verwacht, al had ik er wel heel hard voor getraind."

  Sporza zendt documentaire uit op 7 april na Ronde van Vlaanderen

  Sporza had een journaliste ter plaatse in Abu Dhabi. Zij maakt een documentaire over de week Special Olympics in Abu Dhabi. Die wordt op 7 april op Eén getoond na de Ronde van Vlaanderen.

  Journaalverslag over de terugkeer: