• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Een dag na zijn crash dokkert Van der Poel al over de kasseien

  Mathieu van der Poel

  Mathieu van der Poel maakt kennis met de kasseien van de Ronde.

  Mathieu van der Poel is een taaie. Een dag na zijn crash op Nokereberg zit de Nederlandse kampioen weer op zijn fiets. Samen met zijn ploegmaats verkent hij de kasseien en de heuvelzones van de Ronde van Vlaanderen.

  Mathieu van der Poel ging gisteren stevig onderuit in Nokere Koerse. In de slotkilometer kletste hij tegen de kasseien van de Nokereberg.

   

  Een dag later zit Van der Poel weer op zijn fiets. Iets voor 11u is hij met zijn ploeg Corendon-Circus vertrokken voor de verkenning van de Ronde van Vlaanderen.

   

  "Ik ben stijf", geeft hij toe, "maar de eerste 12 kilometer vielen goed mee. Voorlopig ziet het er allemaal goed uit, we proberen dit tochtje toch af te werken."

   

  De Haaghoek stond eerst op het programma. Samen met wegkapitein en tweevoudig Rondewinnaar Stijn Devolder dokkerde Van der Poel over de kasseien. Na een klein uur hadden ze 40 kilometer afgelegd, in totaal werken ze vandaag zo'n 120 kilometer af.

   

  Daarin maakt Van der Poel kennis met de finale van de Ronde van Vlaanderen. Naast de Haaghoek krijgt hij ook kleppers als de Muur, de Koppenberg, de Kwaremont, de Paterberg en de Berendries voor zijn wielen geschoven.

   

  Om 15u geeft Van der Poel met Devolder nog een persconferentie. Op zondag 7 april rijden ze samen de Ronde: Van der Poel voor het eerst, Devolder al voor de 18e keer. In 2008 en 2009 won hij.

  Ik ben stijf, maar voorlopig ziet het er allemaal goed uit.

  Mathieu van der Poel

  Beelden van de training:

  Net voor de Haaghoek beslist Van der Poel of hij zijn training voortzet. "Ja", is het antwoord.

  Mathieu van der Poel

  Mathieu van der Poel in actie op de kasseien van de Ronde.

  Mathieu van der Poel en Stijn Devolder

  Mathieu van der Poel en Stijn Devolder bedwingen samen de Kapelmuur.

  En dan is het tijd om de innerlijke mens te versterken...

  ... met mattentaart.

  VIDEO: Zijn val in Nokere Koerse

  Mathieu van der Poel wordt onderuitgekwakt in de sprint op de Nokereberg. De Nederlandse kampioen blijft minutenlang liggen, maar verbazend genoeg valt de schade mee. Van der Poel heeft niks gebroken, hij liep enkel schaafwonden en kneuzingen op.